29 / 04 / 2024

Japon Konutları için düğmeye basıldı! Hocaoğlu Grup'tan Sancaktepe'ye 1,2 milyar TL'lik yeni proje geliyor!

Japon Konutları için düğmeye basıldı! Hocaoğlu Grup'tan Sancaktepe'ye 1,2 milyar TL'lik yeni proje geliyor!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan Hocaoğlu Grup, Sancaktepe'de yaklaşık 1,2 milyar liralık yatırımla yeni bir konut projesi inşa edecek. Sismik deprem izolatörlü projede 126 konut yer alacak.



Yeni yatırımlar için start veren Hocaoğlu Grupi İstanbul Sancaktepe'de yaklaşık 1,2 milyar liralık yatırım inşa edeceği sismik deprem izolatörlü konut projesine başlıyor. 

"Depremde Sadece Beşiğiniz Sallansın" sloganıyla hayata geçirilecek olan ve 2 oda 1 salondan 4 oda 1 salona kadar farklı tiplerde toplamda 126 konuta sahip olacak olan Japon Konutları Sancaktepe projesinde, spor salonlarından tenis kortuna, saunadan yüzme havuzlarına kadar pek çok farklı sosyal donatı alanları da yer alacak.

Yatırım bedeliyle dikkat çeken Japon Konutları projesinin tanıtımı için Sancaktepe'de gerçekleştirilen lansman töreninde açıklamalar yapan Hocaoğlu Grup İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Okan Hocaoğlu, söz konusu projenin en önde gelen özelliğinin tasarımında saklı olduğunu belirterek, sismik deprem izolatörünün önemine değindi.

Hocaoğlu Grup İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Okan Hocaoğlu, depremde insanların konforlu, huzurlu ve sağlıklı bir yaşam sürmeleri bize göre olmazsa olmazı olduğuna değinerek, "Teknik açıdan çok önem vermiş olduğumuz bir proje. Sismik deprem izolatörünü en iyi uygulayan ülke Japonya. Biz de oradaki teknolojileri buradaki konutlarda uygulayacağız." dedi.

Açıklamasında söz konusu bu uygulamayı ülke genelinde yaygınlaştırmak istediklerini kaydeden Hocaoğlu Grup İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Okan Hocaoğlu, Sancaktepe'den sonra Japon Konutları Tuzla, Japon Konutları Mersin, Japon Konutları Denizli gibi isimlerle projelerini ülke geneline yayacaklarını kaydetti.

DEPREM KONUSUNU ORTADAN KALDIRIYOR

Hocaoğlu Grup İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Okan Hocaoğlu yaptığı açıklamada projeyi tamamen aile konseptiyle inşa ettiklerini, konutların 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon tipinde olacağını kaydederek, hedeflerinin insanların rahat edebilecekleri, kendilerini güvende hissedebilecekleri ve nefes alabilecekleri projeler üretmek olduğunu dile getirdi.

Açıklamasında projenin yaklaşık olarak 1,2 milyar liralık yatırımla hayata geçirileceğini kaydeden Hocaoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: "Sismik izolatörlü binalar özel yapı statüsünde değerlendiriyor. Özel binalar olduğu için direkt Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kontrol ediliyor ve denetimleri de bakanlık tarafından yapılıyor. Bakanlığın görevlendirmiş olduğu hocalar tasarım, uygulama ve uygulama sonrası hizmetler noktasında denetlemeler gerçekleştiriyor. Mega kent İstanbul'da da büyük bir deprem bekleniyor. Sismik deprem izolatörü kişiye huzur, güven getiriyor ve konutunda sağlıkla uyumasına imkan sağlıyor."

 

Japon Konutları için düğmeye basıldı! Hocaoğlu Grup tan Sancaktepe ye 1,2 milyar TL lik yeni proje geliyor!

İLGİ ÇOK YOĞUN

Hocaoğlu Grup İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Okan Hocaoğlu açıklamasında 7 şiddetinde meydana gelen bir depremin sismik deprem izolatörlü binalarda 3,5-4 şiddetinde hissedildiğini dile getirerek, "İşte bu nedenle 'depremde yalnızca beşiğiniz sallansın' diyoruz." dedi.

Söz konusu projeye ilginin çok yüksek olduğuna da değinen Hocaoğlu Grup İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Okan Hocaoğlu, vatandaşların ve yatırımcıların izolatör sistemini öğrenme noktasında ciddi taleplerinin olduğunu da kaydetti. Hocaoğlu açıklamasında "Taleplerden çok memnunuz. Özellikle piyasanın bu kadar zor olduğu bir dönemde şartlar oldukça iyi. Bu bir tanıtım davetiydi. Çok fazla gelen var. Bu projemizin konseptini kararlı bir biçimde devam ettireceğiz." dedi.

Yatırımlarını sürdüreceklerini, mega kent İstanbul'da bazı anlaşmaları tamamladıklarını ve detaylarını kısa zaman içinde kamuoyu ile paylaşacaklarını dile getiren Hocaoğlu, benzer projeyi yapmaları için başka şehirlerden de talep geldiğine değindi.

TÜRKİYE BAŞARABİLİR VURGUSU


Söz konusu projenin danışmanları arasında yer alan Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki de bu projede Hocaoğlu Grup ile beraber çalışacaklarını dile getirerek, sismik izolatörün deprem sırasında evde ya da  iş yerinde olanları büyük oranda koruduğunu dile getirdi.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Japonya'nın "depreme dayanıklı konutlar inşa etmek ve etkili mühendislik projeleri uygulamak" konusunda ulaştığı başarılara da değinen Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, "Burada da benzer başarıyı beraber hayata geçireceğiz. Türkiye'nin sahip olduğu potansiyel Japonya gibi depreme karşı dayanıklı yapılar yapma noktasında gayet yeterli. Türkiye de bunu başarabilir." dedi.

Japon Konutları için düğmeye basıldı! Hocaoğlu Grup tan Sancaktepe ye 1,2 milyar TL lik yeni proje geliyor!

SİSMİK İZOLATÖRLÜ KONUT SAYISI ÇOK AZ


Projenin danışmanları arasında yer alan İstanbul Teknik Üniversitesi Afet Yönetimi Enstitüsü ve İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Fatih Sütcü de ülkemizde sismik deprem izolatörünün çok yaygın olmadığını ve yeni yeni hastanelerde kullanılmaya başlandığını dile getirerek, şöyle konuştu: "Hastaneler; deprem esnasında ve depremden sonra asla hasar almaması ve depremden sonra da hizmet vermeyi sürdürebilmesi için tasarlandı. Konutlarımız da hastaneler kadar önem taşıyor. Bu nedenle Türkiye'de sismik izolatörlü inşaatların da başlamasını bekliyorduk fakat kısmet bu senelere imiş. Türkiye'de sismik izolatörlü konut sayısı oldukça az. Bu proje de onlardan bir tanesi olacak."

6 KATLI OLARAK TASARLANDI


Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Hocaoğlu Grup tarafından yaklaşık olarak 1,2 milyar TL'lik yatırım bedeliyle inşa edilecek olan Japon Konutları Sancaktepe projesinde 126 konut bulunuyor. Sancaktepe Japon Konutları projesinde yer alan konutlar 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon şeklinde tasarlandı. 

4 bloktan ve sadece 6 kattan meydana gelen projede, çalışma alanları, sinema salonu, oyun parkları, spor salonları, hamam, spa, sauna, açık ve kapalı havuz, futbol ve basketbol sahaları bulunacak.

İstanbul Anadolu Yakası Sancaktepe'nin en merkezi konumları arasında yer alan Abdurrahmangazi Mahallesi'nde yer alan ve modern kent mimarisiyle dizayn edilen Japon Konutları projesi "güvenli yaşam ve yeşil odaklı anlayışla" ön plana çıkıyor.

Proje; Sancaktepe Belediye binası, şehir hastanesi, Şile yolu, Sancaktepe metrosu,  Kuzey Marmara Otoyolu, TEM E80 gibi pek çok noktaya ve ulaşım noktasına yakın noktada yükseliyor.

Japon Konutları Sancaktepe projesinde toplantı salonu, dinlenme odası, tenis kortu, buhar odası, hamam, plates ve masa tenisi alanı, bilardo masası, fitness salonu, akıllı ev teknolojisi, yürüyüş parkuru, güvenlikli giriş, izinsiz girişe karşı alarm sistemi, kapalı devre video ve görüntülü interkom sistemi ve otomatik yangın söndürme sistemi de bulunuyor.

 

Polat Holding imzası taşıyan Duna Pearl yılın konut projesi seçildi!

Shelton Bodrum projesi satışa çıktı! Yeni proje!

Riva Country satışta! Kalyon'dan Riva'ya 1.300 villalık yeni proje!


Geri Dön