Dış Piyasalar

Japonya 'süper şehir' kurma hazırlığında!

Japonya hükümeti tarafından en son teknolojilerin test edileceği ‘süper şehir’ kurulacak. Yetkililer, projenin ülkedeki eski sanayi sitelerinden birinde hayata geçirileceğini söyledi.

Japonya hükümeti en son teknolojilerin test edileceği ‘süper şehir’ kurmaya hazırlandığında olduklarını açıkladı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, birçok teknoloji devine ev sahipliği yapan Japonya’da hükümet “4. Sanayi Devrimi” kapsamında en son teknoloji ürünlerin test edilmesi için yüksek teknolojili, ‘süper şehir’ kuracaklarını açıkladı.

Eski sanayi sitesine kurulacak

Hükümet yetkilileri, kurulacak ‘süper şehir’ için, ülkedeki eski sanayi sitelerinden birinin kullanılacağını ifade etti. İnşa edilecek bölgede, sürücüsüz araçlar ve uzaktan sağlık yardımına olanak sağlayan tele-tıp teknolojileri başta olmak üzere en az 5 farklı teknolojinin test edileceği belirtildi. Taslak planı kapsamında, kurulacak şehirdeki teknolojik imkanlar, bölgede yaşamak üzere ‘süper şehir’e davet edilecek şehir sakinleri tarafından deneyime ulaşılacak.

Gelecek yaz tamam

Teknolojik test verilerini mümkün olan en kısa zamanda toplamayı amaçlayan proje için kullanılacak sanayi sitesinin ise önümüzdeki yaz tamamlanması planlanıyor.