27 / 04 / 2024

Japonya'da konut fiyatı 59 milyon yeni aştı!

Japonya'da konut fiyatı 59 milyon yeni aştı!

Japonya'da ortalama olarak konut fiyatı 2023 yılında 59,1 milyon yene (395 bin dolar) kadar yükseldiği açıklandı.



Japonya'da 1973 senesinden beri senelik olarak konut rakamlarını araştıran "Real Estate Economic Institute" kuruluşu, 2023 senesi araştırmasını açıkladı.

Yapılan açıklama da, 2023 senesinde ülke genelinde konut fiyatlarının ortalaması önceki seneye oran ile yüzde 15,4 yükseliş ile 59,1 milyon yene (395 bin dolar) kadar çıkmış oldu. Yapılan araştırmada, Japonya genelinde konut fiyatları ortalamasının son 7 senedir yükselişini sürdürdüğü kaydedildi.

Öte yandan, Büyük Tokyo"nun konut fiyatı ortalaması da 81 milyon yen olduğu açıklandı. Yine Tokyo ve çevresindeki Saitama, Çiba, Kanagawa'nın dahil edildiği "Büyük Tokyo" bölgesinin konut fiyatları ortalaması da yüzde 28,8 yükseliş yaşayarak 81 milyon yene (540 bin dolar) kadar çıkmış oldu.

Artan inşaat işçiliği giderleri, ithal malzemelerin girdi maliyetleri ve Japon yenindeki değer kayıpları sebebiyle konut fiyatlarında yükselişin 2024'te de sürebileceği belirtildi.

 Japonya da konut fiyatı 59 milyon yeni aştı!

JAPONYA'DA YAŞAMANIN MALİYETİ NE KADAR?

Refah seviyesi oldukça yüksek olan Japonya'da yaşamanın maliyeti merak edilen konular arasında bulunabiliyor. Japonya'da konaklama, yeme-içme, ulaşım ve kültürel aktiviteler gibi kalemler göz önünde bulundurulduğu zaman aylık yaşam masrafı 1120 Dolar olmaktadır. Tabi ki bu masraflar, yaptığınız seçimlere ve kişiden kişiye değişiklik gösterir.

JAPONYA'DA TÜRKLER NE İŞ YAPMAKTADIR?

Türkler genel olarak inşaat ve araba fabrikalarında çalışmaktadır. Öte yandan, hediyelik eşya dükkânı ya da restoran sahibi olan Türkler de olduğu gibi Japon şirketlerinde çalışan üst düzey yöneticiler de vardır ve birçok Türk öğrencisi de eğitim amaçlı olarakta  Japonya'da bulunmaktadır.

Japonya'da konut başlangıçlarında üst üste düşüş! 

Tokyo'da konut fiyatları ilk defa 100 milyon yeni aştı

Tokyo'da konut fiyatları 63,6 milyon yene ulaştı!

Japonya'da konut yatırımları yüzde 7,1 azaldı!

Japonya'da konut yatırımları 7,1 azaldı!


Geri Dön