29 / 07 / 2024

Jasim Muhammed Cafer: Irak'ta stadyumlar yapılacak!

Jasim Muhammed Cafer: Irak'ta stadyumlar yapılacak!

IRAK Gençlik ve Spor Bakanı Jasim Muhammed Cafer, Türk şirketlerinin Irak'ta spor alanına yatırım yapabileceğini söyledi


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


IRAK Gençlik ve Spor Bakanı Jasim Muhammed Cafer, Türk şirketlerinin Irak'ta spor alanında yapabilecekleri çok iş olduğunu söyledi. Irak Hükümeti olarak Irak genelinde stratejik öneme sahip 70'ten fazla projeyi hayata geçirmeyi kararlaştırdığını hatırlatan Cafer, alanında uzman Türk şirketlerinin projelere iştirak etmelerini temenni ettiklerini belirtti. Bu konuda Türk şirketlerine her tür kolaylığın sağlanması yönünde Başbakan'ın bizzat talimatının bulunduğunu ifade eden Cafer, "Irak'ın imarında ve buradaki projelerin hayata geçirilmesinde aktif rol üstlenmesi için Türk şirketlerini Irak'a davet ediyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak ihalelere katılacak Türk şirketlerine destek olacağız" dedi.

60 proje bulunuyor
Irak Hükümetinin 2010 yılında başlatmak istediği projelerin arasında, biri 100 bin kişilik ve üçü 30'ar bin kişilik 4 stadyum yer alırken, 7 bin kişilik kapalı bir salon, küçük stadyum, salon ve yüzme havuzlarından oluşan toplam 60 proje de bulunuyor. Bu arada, Irak Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye arasında spor alanında işbirliğini gören anlaşmanın işlerlik kazandırmak için Cafer'i ziyaret eden TC Bağdat Büyükelçisi Murat Özçelik, şunları söyledi: "Şirketlerimizin katkısıyla yapabileceklerimizi kendisine bir kez daha anlattık. Şirketlerimizin katkılarıyla en kısa zamanda bir takım somut projeleri gerçekleştirme imkanı olacaktır. "

Milliler kamp yapacak
Irak Gençlik ve Spor Bakanı Jasim Muhammed Cafer, Türk heyetiyle spor alanında iki ülke arasında spor alanında işbirliğini öngören anlaşmanın işlerlik kazandırmanın yollarını ele aldıklarını ve Türk şirketlerine Irak'ta projelere imza atmaları için heyet aracılığıyla davet yönelttiklerini belirtti. Cafer, ayrıca, Türkiye'nin bir hediye sunduğunu, bu hediyenin, `uluslararası müsabakalara katılacak genç millilerin Türkiye'de kamp yapmaları' olduğunu ve bunun için de hükümete teşekkürlerini sunduğunu ifade etti.
Hürriyet


Geri Dön