30 / 04 / 2024

JCR Eurasia Rating, Şeker Finansal Kiralama'nın kredi notunu düşürdü!

JCR Eurasia Rating, Şeker Finansal Kiralama'nın kredi notunu düşürdü!

JCR Eurasia Rating, Şeker Finansal Kiralama'nın Uzun Vadeli Ulusal Notu'nu ‘BBB (Trk), Kısa Vadeli Ulusal Notu'nu ise ‘A-3 (Trk)' olarak aşağı yönlü revize etti, Uzun Vadeli Ulusal Notuna ilişkin görünümünü ‘Stabil' olarak belirledi.



Şeker Finansal Kiralama, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) JCR-Eurasia Rating tarafından hazırlanan kredi derecelendirme not bildirimini yayınladı. 

JCR Eurasia Rating, "Şeker Finansal Kiralama A.Ş. ve bağlı ortaklığının konsolide yapısını" gözden geçirerek, Uzun Vadeli Ulusal Notu'nu ‘BBB (Trk), Kısa Vadeli Ulusal Notu'nu ise ‘A-3 (Trk)' olarak aşağı yönlü revize etti, Uzun Vadeli Ulusal Notuna ilişkin görünümünü ‘Stabil' olarak belirledi ve  Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı ve Yerel Para Notlarını ‘B-' seviyesine çekti. 

Şeker Finansal Kiralama'nın KAP açıklaması:
JCR Eurasia Rating, "Şeker Finansal Kiralama A.Ş. ve bağlı ortaklığının konsolide yapısını" gözden geçirerek, Uzun Vadeli Ulusal Notu'nu ‘BBB (Trk), Kısa Vadeli Ulusal Notu'nu ise ‘A-3 (Trk)' olarak aşağı yönlü revize etmiş, Uzun Vadeli Ulusal Notuna ilişkin görünümünü ‘Stabil' olarak belirlemiş ve Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı ve Yerel Para Notlarını ‘B-' seviyesine çekmiştir.

Derecelendirme raporu ekte sunulmaktadır.

Dosya için tıklayın


Geri Dön