Genel

Jennifer Lopez'in tercihi Lazzoni Mobilya!

Mobilyalarda sade ve rahat tasarımlar hızla yükseliyor. Bu kadarını biliyoruz zaten. Yılın sürpriziyse soğuk bir malzeme olarak bilinen mermerin dönüşü. Mermere ahşap da eşlik ediyor

Bunlardan yola çıkarak Lazzoni Mobilya 'nın New York 'ta yaşayan yeni tasarımcısı Jennifer Post 'la dekorasyon trendlerini konuştuk

Lazzoni tasarımları sade ve şık. Sadelik tüm dünyada trend mi

- İç mimaride, sadelik ve rahatlık ön planda. Mobilyalarda sadelikle işlevselliği sunan modeller de tercih ediliyor. Örneğin L koltuklar uzanma, oturma, tek başına keyif yapma ve ev toplantılarında sıcak bir ortamı bir arada sağlıyor. Televizyon üniteleri sadece TV ve DVD 'ler için bir eşya olmaktan çok, raf ve bölmeleriyle birçok eşyayı da alan özel depolama alanı olarak kullanılıyor.

Peki, sadelik içinde ev dekorasyonunda lüks nasıl yakalanıyor

- Sadelik kendi iddiasını içinde taşıyan bir yaklaşım. Lüks her zaman şaşaa ya da abartıyla yakalanamaz. Rafine bir bakış açısı ve tutarlı bir tarzla son derece lüks yaşam alanları oluşturulabilir. Kullandığınız materyallerin kalitesi de çok önemli tabii.

O zaman nasıl malzemeler ön plana çıkıyor

- Bu yıl, ahşapla camın, derinin ve son dönemde mermerin birlikteliğiyle estetik sonuçlar elde edebiliyoruz. Bunun yanı sıra lake uygulamalar en klasikten en spor modellere kadar her yerde uygulanmaya başladı. Bunun dışında çevreci malzemeler ön planda.

BAşžROLDE BEYAZ VAR

Renklerde neler var

- 2011 'in başrolünde beyaz var. Bunun yanı sıra turkuvaz, lime yeşili ve mürdüm gibi renklerin en parlak versiyonlarının beyaza eşlik ettiğini görüyoruz. Asya çiçekleri ve Afrika 'nın etnik desenleri de karşımıza çıkıyor.

Bu sezon ev dekorasyonumuzda neleri mutlaka uygulamamız gerekiyor

- Konsol yerine, işlevsel bir bar ünitesi çok daha güzel bir çözüm bana göre. Salonlarda konsol üzerine ayna yerine, kendinizi yansıttığını düşündüğünüz güzel bir tablo, yaşam alanınızı kişiselleştirir. Yine evin içinde farklı bir alan oluşturmak için odanın bir duvarına sade ama farklı bir hava yaratacak şekilde duvar kağıdı uygulayabilirsiniz.

Dekorasyonda bu sene bizleri en çok şaşırtacak yenilik ne olacak

- Mermerin hayatımıza hızlı dönüşü. Soğuk bir malzeme olarak nitelenen bu materyalin, ahşap gibi sıcak bir malzemeyle buluşması sürprizli sonuçlar doğuruyor.

Nelerden mutlaka uzak durmamızı önerirsiniz

- Modayı yakalamak, trendleri uygulamak adına popüler malzeme ve renklere yönelmeye temkinli yaklaşmalarını öneririm. Gelip geçeceği her halinden belli olan renk ve çizgileri, ana elemanlardan çok detaylarda ve aksesuvarlarda kullanmak çok daha mantıklı. Örneğin çok renkli ve hareketli bir desene sahip bir koltuktan üç ay sonra sıkılabilirsiniz. Ama böyle bir deseni bir kırlentte ya da koltuğa atacağınız bir şalda kullanırsanız çok daha avantajlı. Sonuçta, kırlentin yüzünü değiştirirsiniz, şalı kaldırır yerine başka bir şey koyarsınız ve bu iki küçük hamle odanızın tüm havasını değiştirmeye yeter.

TASARIMLARI HEM TÜRKİYE 'DE HEM AMERİKA 'DA

Tasarımlarımda New York yaşam tarzı çok etkili. Uyguladığımız projelerde, Lazzoni tasarımlarını kolaylıkla ve keyif alarak kullandım. Markanın en çok çarpan ürünü, arka tarafa sırtlık ve boyunluk olarak hareketlendirilebilen Dudi isimli köşe koltuğu oldu. Jennifer Lopez 'in ve Simon Cowell 'in evinde de kullandım zaten. Yakında da hem Türkiye 'de hem Amerika 'da Lazzoni mağazasına giren benim tasarımlarımı bulabilecek.

O 'NUN EVİNİN VAZGEçİLMEZLERİ

Aydınlatma elemanım.
çalışma
masam.
Kütüphanem.
Bahçe
şezlongum.
Yatağım.

TASARIMCILARDAN PÜF NOKTASI

Alçak tavanlı bir evde oturuyorsanız mekanı büyük göstermek için duvar rengi olarak beyazı tercih edebilirsiniz. Halı ve yastık gibi objeler de dekorasyona renk katar. Doğa tutkunları da evlerinde hakiki ağaç kullanabilir. çicek mevsimi de geldi. Tercihiniz canlı bitkilerden yana olabilir. Ama bitkilere bakmak için kendinize güvenmiyorsanız yapma çiceklere yönelebilirsiniz. Gelişen teknoloji ile artık canlı ve suni çiçekler ayırt edilemez hale geldi.
Hürriyet/Hakan GENCE

Trendleri çok yakından takip ediyorsunuz

Yalın ve modern çizgisiyle New York'ta da nam salan Lazzoni Mobilya, Jennifer Lopez'in de tercihi. Yıldızların evini dekore eden iç mimar Jennifer Post sayesinde Lopez'in de evine giren marka, tasarımcı kadrosuna ünlü iç mimarı da ekledi.

Marka yolculuğu 1950'li yıllara dayansa da Lazzoni adını 2003 yılında alan, ülkemizin tasarımıyla ön plana çıkan mobilya markası, New York'un ünlü iç mimarı Jennifer Post ile işbirliğine gidiyor.

Post ile Lazzoni'nin çalışması aslında yeni değil. Lazzoni'nin Manhattan'da bulunan mağazasından, Jennifer Lopez ve Tom Cruise gibi ünlülerin dekore ettiği evleri için sık sık mobilya alan Post, Lazzoni çizgisini kendi tarzına çok yakın buluyor. Gel zaman git zaman, işbirliğinin her iki taraf için de olumlu sonuçları olduğunun farkına varan Lazzoni ve Post, şimdi ortak bir çalışmaya imza atıyor. Amerika'da şık ve minimalist yaklaşımlarıyla tanınan iç mimar, bir taraftan dekore ettiği milyon dolarlık evler için mobilya almaya devam edecek, diğer taraftan da Lazzoni'ye özel tasarımlar yapacak. Klasik, zamansız, çağdaş ve şık tasarımlar yaratmayı hedefleyen Post, bu işbirliği için geçtiğimiz hafta İstanbul'daydı.

JENNIFER'IN EVİ DE YALIN VE MODERN

10 yıl önce de İstanbul'a gelen Post, ilk izlenimlerini şöyle anlatıyor: '10 yıl önce burada hiç modern mobilya görememiştim. Ancak şimdi trendleri çok yakından takip eden bir İstanbul'la karşılaştım.' Sohbetimiz sırasında Post'un tarzını anlamak hiç de zor olmadı zira her iki cümlenin sonunda temiz bir çizgiyi benimsediğini ya da kalabalıktan hoşlanmadığını tekrarladı.
Kendi evinin fotoğraflarını da gösterdi ki bahsettiği gibi bembeyaz, yalın ve duru bir tarzı vardı. İşte o fotoğrafları görünce Lazzoni'yi niye bu kadar benimsediğini daha iyi anlıyor insan. Kendi evinde olduğu gibi dekore ettiği Jennifer Lopez'in Miami'deki evinde de Lazzoni kullanmış. Lopez'in evinde de yalın ve modern bir tarzı benimsediğini söyleyen ünlü iç mimar, 'Jennifer çok yoğun çalışan biri, o nedenle evinde kalabalığa ve renk karmaşasına hiç gerek yok. Onu dinlendirecek bir ev yarattım' diyor.
Post ayrıca American Idol'dan tanıdığımız Simon Cowell'in de Miami'deki evinde Lazzoni mobilyalarını kullanmış. Peki, Post'un markaya katkısı ne olacak Ünlü iç mimar, öncelikli olarak kumaşlarda ve ahşapta değişiklik yapmayacağını, pratik kullanıma yönelik ufak değişikliklerle başlayacağını açıklıyor. Post, hafif ve farklı şekilde kullanılabilecek mobilyalarla New York'ta satışlarını artıracağını ve zamanla tasarımlarda ağırlığını daha çok hissedileceğini belirtiyor.

Post'un önerilerine gelince... 'Hepimiz hayatı çok yoğun yaşıyoruz. İş hayatında bir kalabalık ve karmaşa var zaten. O nedenle evimize geldiğimizde huzur yani sadelik arıyoruz. 'Az, çoktur' ilkesinden hareketle evleri dekore etmekte fayda var. İşlevi olmayan fazlalıkları evde tutmanın hiçbir anlamı yok.'

New York'taki ikinci mağaza da Post'a emanet

Jennifer Post, Lazzoni Mobilya'nın ilk çalıştığı tasarımcı değil. Zira tasarım konusundaki iddiasını Giuseppe Nicoletti ve Andrea Rosati gibi İtalyan tasarımcı koleksiyonları ile sürdüren marka, Türk ve İtalyan tasarımcılardan oluşan ekibine, ünlü Amerikalı iç mimar Jennifer Post'u da dahil ederek gücünü artırmayı hedefliyor. Dört kıtada hizmet veren Lazzoni, Amerika'da açacağı ikinci mağazasının tüm dizaynını da Jennifer Post'un yaratıcılığına emanet etmeye hazırlanıyor.
Akşam/AYSUN ÖZ KAşžİ