Genel

Jess-Zeynep Molho evlerini Bebeğim ve Biz'e açtı!

Ünlü sunucu Jess Molho, eşiyle birlikte 2.5 yaşındaki oğlu Tibet'in odasını hazırlarken bir hedefle yola çıktıklarını söylüyor: "Ferah ve huzurlu bir oda olsun istedik"  

İki buçuk yıl önce oğulları Tibet'i kucaklarına alan Jess-Zeynep Molho çifti, Tibet'in odasının kapılarını Bebeğim ve Biz dergisine açtı. Molho, oğlunun, mavi rengin ağırlıkta olduğu odasını ve baba olmayı anlattı...

Çocuk odası hazırlamak anne-babaların en eğlendiği ya da en çok tartıştığı konudur. Sizde durum nasıldı
Eşim Zeynep dekorasyon konusunda benden daha iyi bir göze ve zevke sahip. Ben ona bıraktım açıkçası. Ama tabii sağlık açısından hem fikirdik. Tibet doğmadan önce oda hazırlıklarında, anne-baba olmuş bazı arkadaşlarımızdan fikirler aldık. Kurşunsuz boya ile boyanması gerektiğini ve boyanın kokusunun çıkması için beklemememiz gerektiğini öğrendik. En çok da ferah ve huzurlu bir oda olmasını istedik.

EŞİMLE AKRABA OLDUK
Babalık nasıl gidiyor
Ben baba olduğumu daha yeni yeni hissetmeye başladım. Çünkü Tibet bana bunu yeni hissettirmeye başladı. Baba olmak annelik gibi hormonal bir durum değil. Baba olduğumu anlamam, tamamıyla onun benimle olan iletişimiyle ilgili.

Peki, Tibet'in doğmasıyla hayatınızda ne gibi değişiklikler oldu
Aslına bakarsanız hayatımızda çok fazla bir şeyi değiştirmedik. Biz mutlu olursak çocuğumuz da mutlu olur diye düşünüyoruz. Değişen tek şey, hayatınızda 24 saat düşündüğünüz biri var. Ve biraz daha sorumluluk sahibisiniz. Aşkın meyvesi durumundan eşinle tamamen akraba konumuna geçmiş oluyorsunuz. Yani tamamen bir çekirdek aile oluyorsunuz. Bu da çok güzel bir duygu.

Odası odanıza yakın olsun
20.12.2010 Jess Molho, anne-baba adaylarına oda hazırlarken tavsiyelerde bulundu...
* Eğer odanız büyükse kesinlikle üç kapılı gardırop seçilmeli. Böylelikle ileride de dolabı değiştirmek zorunda kalmıyorsunuz.
* Bence oda hazırlarken mobilyalar ve oda nasıl daha uzun vadede kullanılır diye düşünülüp yapılması gerekiyor. Mesela biz Tibet'in odasında sadece yatağı değiştireceğiz ileriki zamanlarda...
* Odada belki lüks olarak görünen 'emzirme koltuğu', anne için çok önemli. O koltuğun rahat olmasına dikkat etsinler. Çünkü anneler gecenin köründe kalkıp vakitlerini en fazla bu koltukta geçiriyorlar.
* Bence en önemli ayrıntı, çocuğunuzun odasının sizin odanıza yakın olması. Çünkü size ihtiyaç duyduğunda onun hemen yanında olmalısınız.
Sabah