27 / 04 / 2024

JGK 6 bin 940 personel alımı başvuruları başladı mı? Jandarma Uzman Erbaş alımı sonuçları ne zaman açıklanacak? 

JGK 6 bin 940 personel alımı başvuruları başladı mı? Jandarma Uzman Erbaş alımı sonuçları ne zaman açıklanacak? 

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı tarafından Jandarma Genel Komutanlığına yapılacak 6 bin 940 uzman erbaş alımı için başvurular resmen başladı. İşte başvurulara ilişkin merak edilenler...



Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı tarafından Jandarma Genel Komutanlığına yapılacak 6 bin 940 uzman erbaş personel alımına başvuru yapmak isteyen binlerce aday başvuru detaylarını merak ediyor.

Adaylar, "JGK 6 bin 940 personel alımı başvuruları başladı mı? Jandarma Uzman Erbaş alımı sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorularına yanıt arıyor. JGK konuya ilişkin tüm soruları yanıtladı. 

6 bin 940 sözleşmeli uzman erbaş alınacağını Resmi Gazete ilanıyla duyuran Jandarma Genel Komutanlığı, bu başvuruların kurumun resmi internet sitesi üzerinden yapılacağını belirtti.

JGK HANGİ ALANLARDA PERSONEL ALACAK

Jandarma Uzman Erbaş alımı için beklenen duyuru sonunda geldi. JGK 6 bin 612 jandarma, 100 muhabere, 16 bot serdümeni, 2 at bakıcısı, 200 sıhhiyeci ve 10 havacılık alt branşlarında olmak üzere 6 bin 940 sözleşmeli uzman erbaş alımı gerçekleştirecek. 

JANDARMA UZMAN ERBAŞ ALIMI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Jandarma uzman alımı başvurusu, 18 Eylül tarihinde başladı. Başvurular 2 Ekim'e kadar devam edecek.

Başvuruların başlama ve bitiş saatleri, temini yapılacak sözleşmeli uzman erbaş branşları, alım şartları ve diğer detaylar, "https://vatandas.jandarma.gov.tr" ve "www.jsga.edu.tr" internet sitelerinde yayımlanacak "2024 Yılı Jandarma Genel Komutanlığı Sözleşmeli Uzman Erbaş Temini" kılavuzunda belirtilecek.

JANDARMA UZMAN ERBAŞ ALIMI BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Söz konusu iş için başvurular, "https://www.jandarma.gov.tr internet adresinden “İşlemler” ‘‘Personel / Öğrenci Alım Başvuru ve Sonuçları'' kısmından Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi (PTS) üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla 18 Eylül – 02 Ekim 2023 (Saat 23.59'a kadar) tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

ve “www.jsga.edu.tr” internet sitelerinde paylaşılacak “2024 Yılı Jandarma Genel Komutanlığı Sözleşmeli Uzman Erbaş Temini” kılavuzunda belirtilecek.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Adaylar başvurulardan sonda sınav sonuçlarının açıklanmasının ne kadar süreceğini sorguluyor. bu kapsamda, müteakip uygun sağlık raporunun Personel Temin Merkezine ulaşması ve güvenlik soruşturmasının “Olumlu” olarak sonuçlanmasından sonra adayların atamaları yapılıyor. Söz konusu süreç 4-5 ay gibi bir zaman dilimini kapsarken bazı adaylar için bu süre 8-9 ayı da aşabilmektedir.

Yüksek Seçim Kurulu 15 sözleşmeli bilişim uzmanı alıyor! Başvurular 22 Eylül'de başlayacak! Aman kaçırmayın!

Yabancı ekonomistler TCMB politika faiz beklentilerini açıkladı! Merkez Bankası faiz kararı ne olur?

TOKİ'den Kırklareli'ye 158 konutluk yeni proje geliyor!


Geri Dön