Jokey Plastik yeni fabrikasını Kocaeli, Dilovası’nda hizmete açtı!
Kapasitesini artırmak için 3 milyon Euro ’luk ek yatırım yapan Jokey Plastik,yeni fabrikasıyla hem üretim kapasitesini hem de istihdam oranını iki katına çıkarmayı hedefliyor.
Dünyanın en büyük plastik enjeksiyon ambalaj üreticisi Jokey Plastik, 10 milyon Euro yatırım bedeline sahip yeni fabrikasını Kocaeli, Dilovası’nda hizmete açtı. Kapasitesini artırmak için 3 milyon Euro’luk ek yatırım yapan Jokey Plastik,yeni fabrikasıyla hem üretim kapasitesini hem de istihdam oranını iki katına çıkarmayı hedefliyor.
Türkiye’de1997 yılından bu yana faaliyet gösteren dünyanın lider ambalaj üreticisi Jokey Plastik’in Almanya, Türkiye, Fransa, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Beyaz Rusya, Mısır, Kanada, Sırbistan ve yatırımı devam eden Rusya fabrikasıyla birlikte toplam 14 fabrikası bulunuyor. Global olarak günde 5 milyon parçadan fazla üretim yapan Jokey Plastik’in Türkiye fabrikası aylık 600 ton polipropilen enjeksiyon ambalaj üretimi gerçekleştiriyor.
Sektör Temsilcileri “Ambalaj Sektörünün Geleceğini” Değerlendirdi
Sektör temsilcilerinin önde gelen isimlerini buluşturan tanıtım gününde, ambalaj sektöründeki teknolojik gelişmeler ve yenilikler başta olmak üzere sektörle ilgili birçok konuda değerlendirmelerde bulunuldu.
Jokey Plastik Türkiye Genel Müdürü Hakan Özhuy yaptığı konuşmasında:
“Ambalaj sektöründe bölgesel güçten, küresel bir güç olma yolunda firmalarımızı ileriye taşımak, sürekli gelişmekte olan ve dünya ölçeğinde hızla büyüyen sektörümüzün hacmini daha da artırmak amacındayız. Jokey Plastik olarak, Türkiye’de 1997yılından bu yana faaliyet gösteriyoruz. 13.000 m2’si kapalı alan olmak üzere, toplamda20.000 m2’lik bir alana inşa ettiğimiz yeni fabrikamızla hem üretim kapasitemizi hem de istihdam oranımızı iki katına çıkarmayı hedefliyoruz. Dünya patentine sahip olduğumuz “enjeksiyon sap” teknolojimizle, müşterilerimizin tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek ürünleri otomatik robotlarda en hijyenik koşullarda üretiyoruz. Grup olarak 2012 yılında 130 bin ton Polipropilen üretimi gerçekleştirdik ve son 20 yılda 10 kat büyüme sağladık. 2012’deTürkiye’de 18 milyon Euro, global olarak ise 425 milyon Euro ciro gerçekleştirdik. 2013’te ise yüzde 10’luk bir büyüme hedefliyoruz.
Jokey Plastik bugün dünyanın 84 ülkesine uluslararası standartlara sahip ürünlerinin satışını gerçekleştiriyor. Her fabrikamızın sorumluluk bölgeleri var. Türkiye fabrikamız Ortadoğu, Balkanlar ve Kafkas ülkelerinden direkt olarak, Hint Yarım Adası ve Afrika’nın da geliştirilmesinden sorumlu. Satış ve büyüme hedeflerimiz doğrultusunda potansiyel gördüğümüz ülkelerde üretim yatırımı yapıyoruz. Türkiye olarak Mısır fabrikamızı bu şekilde geliştirdik. Grubun toplam üretiminin yüzde 55’i ihraç edilirken, biz Jokey Türkiye olarak üretimimizin yüzde50’sini ihraç ediyoruz. Bugün Türkiye’nin enjeksiyon ambalajdaki en büyük ihracatçısı olmanın haklı gururunu yaşıyoruz” açıklamasında bulundu.
Özhuy ayrıca; “Sahip olduğumuz ISO9001-Kalite Yönetim Sistemi, ISO22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, BRC-IOP İngiliz Perakendecilik Konsorsiyumu ambalaj standartları A sınıfı belgelerimiz var. Özellikle BRC standartları gıda konusunda en üst standarttır ve bizim Türkiye fabrikamızda “A” sınıfı en üst seviyede denetlemelerden geçmiştir. Biz tüm fabrikalarımızda Tüv Rheinland ile çalışmalarımızı sürdürmekteyiz ve sürekli yüksek kalite için çalışıyoruz.
Hizmet verdiğimiz, Türkiye’nin önde gelen markaları da plastik ambalajda “tüketici sağlığı ve memnuniyeti” konularına oldukça önem vermekteler. Biz, müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik, özel tasarıma sahip ambalajların kalıp analizi geliştirilmesi ve üretilmesi konularında da hizmet veriyoruz. IML(kalıp içi etiketleme) teknolojisi ile ambalaj gövde ve kapaklarında fotoğraf kalitesinde baskılı ürünler üretiyoruz” dedi.
Türkiye’de plastik ambalaj sanayinin ülke sınırlarını çoktan aştığını, yüksek kaliteli ürünleri ve yenilikçi anlayışıyla Türkiye’nin bölgesinde güçlü bir oyuncu olduğunu da sözlerine ekleyen Hakan Özhuy, “gerek Türkiye’de gerekse tüm dünyadaki üretim tesislerinde öncelikle Türkiye’nin ve bölgesindeki ülkelerin üreticilerine hizmet vermekten büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.“