19 / 05 / 2024

JW Marriott Otel, Türkiye 'de gelecek gördü!

JW Marriott Otel, Türkiye 'de gelecek gördü!

Lüks otel konseptiyle Ankara 'ya yerleşen JW Marriott Otel, önümüzdeki dönemde Türkiye 'nin öneminin artacağını, Ankara 'nın dünya siyasetinde daha çok öne çıkacağını düşünüyor



Türkiye 'nin dünya siyasetindeki ağırlığının giderek artacağı düşüncesiyle  Ankara  'ya yatırım yapan JW Marriott, dünya liderleri ve büyük şirketlerin CEO 'larını ağırlamayı bekliyor. Marriott İnternational 'in lüks otel markası olan JW Marriott 'un Genel Müdürü Khaled Al Jamal, Ankara 'nın henüz payına düşeni alamadığını belirtti.

Bu yatırım şarttı

Geçen ay açılan JW Marriott 'un hedeflerini BUGÜN 'e anlatan Al Jamal, yeni trend içerisinde Ankara 'da oluşmuş talebi karşılayacak 'gerçek lüks otel' eksikliği gördüklerini söyledi. Devlet kuruluşlarının yanı sıra Ankara 'da son dönemde başta savunma sanayi olmak üzere özel sektör yatırımlarının da hızla arttığını belirten Al Jamal, potansiyeli görüp Avrupa 'da başka kent yerine Ankara 'yı tercih ettiklerini ifade etti.

Kendi müşterimiz

Al Jamal, Marriott 'un dünya genelinde 3 bin 500 'ün üzerinde oteli ve 35 milyonu aşkın müşteri kitlesi olduğunu belirtirken, 'Bu üyeler sadece Marriott otellerini tercih ediyor. Dolayısıyla Marriott 'un Ankara 'da olması, aynı zamanda Türkiye 'ye yeni turist gelmesini sağlıyor' dedi. Al Jamal bu kapsamda, müşterileri olan uluslararası bir ilaç firmasının organizasyonunu marka bağımlılığı nedeniyle Ankara 'da gerçekleştirdiğini, başka bir firmanın da Avrupa ve Ortadoğu yöneticiler toplantısını yine Ankara 'ya taşıdığını söyledi.

Musluk suyu içiliyor

Al Jamal 'ın 'ulaşılabilir lüks' diye ifade ettiği JW Mariott çevreye duyarlı, enerji tasarrufunu ön planda tutan bir anlayışla işletiliyor. Özel arıtma tesisi sayesinde musluklarından su içilebiliyor. 413 oda ve 30 suit odası bulunan otelde fiyatlar TL cinsinden ilan ediliyor. Otelde standart odalar günlük 349 TL 'den başlarken 440 metrekarelik lüks, camları kurşun geçirmeyen yüksek güvenlikli kral dairesi ise 7 bin liradan satılıyor.

Erdoğan Süzer/ BUGÜN


Geri Dön