Ekonomi

Kaç ay fatura ödenmezse elektrik kesilir?

Elektrik, doğalgaz, su faturaları her ay kullanım miktarına göre hanelere belli bir miktar faturalar gelmektedir. Peki “Kaç ay fatura ödenmezse elektrik kesilir?” İşte detaylar!Klima üzerinde işareti olmasına dikkat etmelisiniz

ENERJİYİ BU YÖNTEMLERLE AZA İNDİREBİLİRSİNİZ!

- Evinizde enerji tasarrufu sağlamak istiyorsanız, öncelikle eğer klima kullanıyorsanız; Klima kullanımı son derece önemli bir noktayı gösteriyor. Klima üzerinde işareti olmasına dikkat etmelisiniz. Bu işaret, klimanın güvenli ve ilgili kanun ve yönetmeliklere uygun olduğunu göstermektedir,

- Klimanın üzerinde enerji etiketi olması önemli bir kriterdir. Klimanızın üfleme hızını gereğinden fazla yüklenmeyin.

- Nemli günlerde de klimanızı nem alma ayarında çalıştırabilirsiniz,

- Klimanızın iç ünitesinin hava giriş çıkışının perde, mobilya vb. ile kapatmıyor olması gerekir,

- Aspiratörün filtrelerini belirli aralıklarla temizleyin

- Aspiratörün borusunu bacanın çapına uygun ve borunun kıvrılmamasına özen göstermelisiniz.

- Fırınları da çok sık kullanırız. Fırınlarınızı yanıcı ortamlardan uzağa konumlandırın.

- Pişirme esnasında fırın kapağını gerekmediği sürece açmayın.

İşte diğer araştırılan konular…

KAÇ AY FATURA ÖDENMEZSE ELEKTRİK KESİLİR?

Kaç ay fatura ödenmezse elektrik kesilir sorusu yanıtını arıyor. Fatura bedeli, bildirimi takip eden beş iş günü içinde ödenmez ise tüketicinin elektriği kesilmektedir. Tüketicinin kullanım yeri adresine gönderilen fatura ya da bildirim tüketiciye tebliğ edilmiş sayılmaktadır.

“HİDROJEN İLE İLGİLİ YATIRIM ALANI AÇILACAK”

Elektrik borcu olan vatandaşları ilgilendiren bir yapılanma gündemde yer alıyor. Toplama bakıldığı zaman 6 milyar TL elektrik borcunun olduğu, bu zamana kadar 1.6 milyar TL’nin alınmadığı açıklandı. Bu borçların 1 milyar TL’lik kısmının tarımsal sulamadan kaynaklandığı, 600 milyon TL’lik kısmı ölen veyahut tahsil kabiliyetini kaybetmiş kişilere ait olduğu belirtildi. Konut borçlarının silineceğini vurgulayan AK Parti kurmayları, 2006 öncesine ait olan elektrik borçlarının ana para üzerinden 3 yıllık tahsis ile yapılandırılacağı kaydedildi.

Hürriyet'te yer alan habere göre; bahsedilen bu konuların yanı sıra pakette, hidrojende AB modelinin uygulanması düşünülüyor. AK Parti kurmayları, “Hidrojene dair yatırım alanı açmaya çalışıyoruz. Hidrojen özellikle yenilenebilir enerjide gazı kısmen de olsa yerleştirebilecek bir yakıt olarak ön plana çıkıyor. Avrupa Birliği hidrojenin gazın yerine geçmesi için şu sıralarda 250 milyar Euro kaynağı bir kenara ayırıyor. Avrupa’da borularda bulunan toplam gazın içine yüzde 20 hidrojen katıyorlar” dedi.

Polis promosyonları yattı mı? Polis promosyonları ertelendi mi?

Promosyonlar yatmaya başladı! Çalışanların cebine 11 bin TL giriyor! İşte detaylar!

Elektrik borcu olanların dikkatine! Yeni enerji paketi yolda!