Kent Haberleri

Kaçak emlakçılar tarih oluyor! Yetki belgesi olmayan ilan veremeyecek!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, Ticaret Bakanlığı'nın yetki belgesi olmadan faaliyet gösterilemeyeceğini açıklaması üzerine kaçak emlakçıların artık tarihe karışacağını söyledi. 

Gayrimenkul satışlarında sahte ilan dolandırıcılığına engel olmak için Ticaret Bakanlığı ikinci adımı da atarak yetki belgesiz faaliyet gösterilemeyeceğini duyurdu. 1 Temmuz’da yürürlüğe girmesi hedeflenen uygulamaya ilişkin Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam emlak danışmanlarına seslenerek, artık yetki belgesi olmayanların ilan portallarında ilan veremeyeceğinin altını çizdi.

İLAN PORTALLARINA DA GÖREV DÜŞÜYOR!

Gayrimenkul alırken Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi olan meslektaşlarla ilgili bilgilendirme çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini aktaran Hakan Akçam bu mücadelenin sadece denetimlerle çözülemeyeceğini, sektörün bileşenlerinin de bu konuda el ele vererek sistemin oturtulabileceğini ve ilan portallarının da önemli sorumluluklarının olduğuna dikkat çekti. 

 

KAÇAK EMLAKÇILAR TARİH OLACAK!

31 Ağustos 2023 tarihinde Taşınmaz Ticareti Yönetmeliğinde değişikliğe gidilerek başkalarına ait taşınmazların şahsına yönelik ilanlara elektronik ortam sağlayan elektronik ilan doğrulama (EİDS) yetki doğrulama uygulamasında yetki belgesiz faaliyet gösterilemeyeceğine, ilan girilemeyeceğine dikkat çeken Akçam ''İlan verirken herhangi bir sorun yaşanmaması konusunda idari bir yaptırıma kalınmaması için de Ticaret Bakanlığının destekleri ile bilgilendirme toplantısını gerçekleştiriyoruz.

1 Temmuz’da yürürlüğe girmesi hedeflenen uygulama ile yetki belgesi olmayanların emlak ilanı vermelerine izin verilmeyecek, böylelikle artık her önüne gelen ilan veremeyecek, kaçak emlakçılar da tarih olacak.'' dedi. 

AKÇAM ÖNCEDEN MÜJDEYİ VERMİŞTİ!

ATEM Başkanı Hakan Akçam konuyla ilgişli geçtiğimiz günlerde müjdeyi vermişti. Artılk yetkisiz ilan verilmeyeceğini önceden söyleyen Akçam Ticaret Bakanlığı ilan portallarında sahte ilan yayınlayanlar için yeni düzenlemeyi kamuoyuna şöyle duyurmuştu.

Akçam konuyla ilgili olarak : ''İkinci faz beklediğimiz bir şeydi. Artık ilan portallarında isteyen herkes gayrimenkul satamayacak” diye konuştu. Gayrimenkul satanlara e-Devlet üzerinden kimlik doğrulamanın zorunlu olmasının ardından yetkilendirme belgesini doğrulatma da Temmuz başında devreye girecek.'' ifadelerini kullanmıştı. 

Kredi ile ev almak artık hayal oluyor! Konut kredisi için BES teminat gösterilmeli!

ATEM Başkanı Akçam: Devremülk sahipleri vergi istisnasına dahil edilmeli!