27 / 04 / 2024

Kadıköy Acıbadem'deki araziye yeşil alan önerisi!

Kadıköy Acıbadem'deki araziye yeşil alan önerisi!

CHP'li İBB Meclis Üyesi Mesut Kösedağı, Acıbadem'deki 10 dönüm arazinin yeşil alana çevrilmesi için önerge verdi, Kösedağı bu arazinin aynı zamanda deprem toplanma alanı ilan edilmesini de önerdi





Kadıköy Belediyesi ve İBB Meclisi CHP Üyesi Mesut Kösedağı yerinde inceleme yaparak çektiği fotoğraflar ile hazırladığı yazılı önergesini İBB Meclis toplantısında sözlü okuyarak Kadıköy'ün yeşil alan ihtiyacının her geçen gün arttığını. nüfusa orantılı olarak çoğaldığını, her gün ortalama 1.5 milyon insanın transit geçiş yaptığı Kadıköy'de insanların nefes alacağı yerleri arttırmak Meclis Üyelerinin başlıca görevi olduğu hatırlatması yaptı ve şu öneride bulundu: "Acıbadem Mahallesi Taşköprü Caddesinin yanı basında, imar planlarında yeşil alan aiarak gösterilen, ancak şu an tavukların beslendiği, tinercilerin cirit attığı mezbelelik konumunda olan bu bölgeyi acilen düzenleyerek planlardaki durumu olan park alanına çevirmek İBB'nın görevidir. Ayrıca konumu itibariyle Deprem Toplanma alanı olarak da kullanılabilecek olan yaklaşık 10 dönüm yol ve yoldan kalan alanı Kadı köylülere Yeşil Alan olarak kazandırmalıyız. Kadıköy ve İstanbul halkına yeşil alan olarak kazandırılmasını Kadıköy ve İstanbul halkı adına talep etmekteyiz" İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi 2015 yılı Kasım ayı Meclis toplantılarında Kadıköy Belediyesi ve İBB Meclisi CHP Üyeleri Mesut Kösedağı, Hakkı Sağlam. Hüseyin Sağ. Soydan Alkan, Uygur Çakmak. Ülkü Koçer. Ahmet Temurlenk ve Namık Kemal Ceylan imzası ile İBB Meclis Başkanlığına sunularak oy birliği ile Başkanlık Makamına havale edilen yazılı soru önergesi şöyle: İstanbul'da son yıllarda yaşanan kentsel dönüşüm sürecinde birçok bina yenilenerek depreme daha dayanıklı hale getirildi. Ancak bu dönüşün sürecinde yeni imar planlarından dolayı yeşil alan sayısı oldukça azaldı, özellikle bazı ilçelerde emlak fiyatları orantısız şekilde yükseldi. Bu yükselmeden etkilenen ilçelerin başında da Kadıköy gelmektedir. 


Her metrekaresi altın değerinde olan Kadıköy'de ki arsaların dönüşümü hızlıca devam etmektedir. Kamulaştırma fiyatlarının oldukça yüksek olduğu ilçelerin başında gelen Kadıköy'ün yeşil alan ihtiyacı her geçen gün artan nüfus'a orantılı olarak çoğalmaktadır. Her gün ortalama 1.5 milyon insanın transit geçiş yaptığı Kadıköy'de insanların nefes alacağı yerleri arttırmak biz yerel Parlementerlerin başlıca görevlerindendir. 


Marmaray'ı kullanan binlerce İstanbullumuzun her gün önünden geçtiği Mülkiyeti İBB'ye ait 1259 ada. 48 parsel ve mülkiyeti Milli Emlak'a ait 1259 ada, 52 parsel'de bulunan Acıbadem Mahallesi Taşköprü Caddesinin yanı basında. 


İmar planlarında yeşil alan alarak gösterilen, ancak şu an tavukların beslendiği, tinercilerin cirit attığı mezbelelik konumunda olan bu bölgeyi acilen düzenleyerek planlardaki durumu olan park alanına çevirmek İBB'nin görevidir. Ayrıca konumu itibariyle Deprem Toplanma alanı olarak da kullanılabilecek olan yaklaşık 10 dönüm yol ve yoldan kalan alanı Kadı köylülere Yeşil Alan olarak kazandırmalıyız. Ekteki dosyada ada ve parseli gösterilen yerin Kadıköy ve İstanbul halkına yeşil alan olarak kazandırılmasını Kadıköy ve İstanbul halkı adına talep etmekteyiz. Önergemizin başkanlık makamına havalesini arz ederiz. 


Geri Dön