İhale

Kadıköy Belediyesi evlere deprem testi yapıyor

Kadıköy Belediyesi, vatandaşların evinin depreme ne kadar dayanıklı olduğunu uygun bir ücretle inceliyor

Kadıköy Belediyesi'nin 17 Ağustos 1999 depreminden sonra Ataşehir'de kurduğu Beton Zemin Laboratuvarı, Fikirtepe'deki yeni yerine taşındı. Kadıköy Belediyesi'nin belirlediği fiyatlarla hizmet veren Beton Zemin Laboratuvarı'nda konularında uzman 13 mühendis hizmet veriyor.

 Laboratuvarda, her türlü bina ve zemin etüdü son bilimsel tekniklerle yapılıyor. Binaların depreme ne kadar dayanıklı olduğu test ediliyor. Kurumdaki uzmanlar, kendilerine başvuran vatandaşın oturduğu binaya giderek taşıyıcı sistemleri inceliyor. Duvarlardan alınan örnekler, laboratuvarda dayanıldık testine sokuluyor. Çalışmalar sonunda binanın depreme karşı ne kadar sağlam olduğu hakkında bir rapor hazırlanarak vatandaşa sunuluyor. Bina kontrolünde 3 kolon için 650,15 kolon için 1600 lira ücret almıyor.

Merkez sorumlusu jeofizik mühendisi Menekşe Perdi, "Burası kamu hizmeti verdiği için ticari kaygı taşınmıyor. O nedenle hizmetlerden alman ücret piyasaya göre çok uygun. Aynı testler özel laboratuvar ve üniversite laboratuarlarında daha yüksek fiyatlara yapılıyor" dedi.
Habertürk