27 / 04 / 2024

Kadıköy-Kartal Metro tüneli Pendik'e geldi!

Kadıköy-Kartal Metro tüneli Pendik'e geldi!

ANADOLU Yakası'daki toplu ulaşım projelerinin önemli ayaklarından birini oluşturan Kadıköy-Kartal Metrosu'nun üç istasyon daha uzatılmasının ardından çalışmalara hız verildi



Kaynarca'ya kadar uzatılan Kadıköy-Kartal Metrosu'nda tünel Pendik'e ulaştı.ANADOLU Yakası'daki toplu ulaşım projelerinin önemli ayaklarından birini oluşturan Kadıköy-Kartal Metrosu'nun üç istasyon daha uzatılmasının ardından çalışmalara hız verildi. Kartal'dan Pendik ve Kaynarca'ya uzatılarak üç istasyon daha eklenecek projede, tünel kazı çalışmaları sürüyor. Metro hattının toplam 4.5 kilometre olan bu bölümünde 3 bin 800 metre tünel açılma işlemi tamamlandı.

MARMARAY'A ENTEGRE OLACAK
Yerin metrelerce altında sürdürülen kazı çalışmaları, Pendik'e kadar geldi. Metro; Ayrılıkçeşmesi Ü®stasyonu'nda  Marmaray  ve Banliyö Hattıyla, Kozyatağı Ü®stasyonu'nda Dudullu-Bostancı Metro Hattıyla, Kaynarca istasyonu'nda Pendik-Sabiha Gökçen-Sultanbeyli Metro Hattı ile entegre olacak. 2011 yılı sonunda hizmete açılması planlanan metro hattında deneme sürüşleri haziran ayında başlacak.
HaberTürk


Geri Dön