30 / 04 / 2024

Kadıköy Tiyatro binasının temeli atılıyor!

Kadıköy Tiyatro binasının temeli atılıyor!

Kadıköy Belediyesi tarafından inşa edilecek Kadıköy Tiyatro binasının temeli 8 Ekim'de atılacak. Temel atma törenine birçok tiyatro sanatçısının katılması bekleniyor.



Kadıköy Belediyesi tarafından İstanbul'un Kadıköy ilçesine yeni bir tiyatro binası kazandırmak için harekete geçti. İstanbul’un önemli gösteri sanatları merkezlerinden biri haline gelecek ‘‘Kadıköy Tiyatro’’binasının temeli 8 Ekim saat 13:00’te atılacak.

Birgün Gazetesi'nde yer alan habere göre, Tiyatrocuların ihtiyaçları ve deneyimleri gözetilerek mimar Özgür Bingöl ve İlke Barka tarafından tasarlanan tiyatro binasının temel atma törenine birçok sanatçısının katılması bekleniyor. Çağdaş tiyatronun sahneleme biçimlerinden esinlenerek tasarlanan Kadıköy Tiyatro'da ‘meydan sahne’ biçimiyle 360 derecelik bir izleme alanı bulunacak.

Acıbadem - Koşuyolu Bölgesinde, ulaşım ağlarının merkezinde (Metro, Marmaray, Metrobüs, Avrasya Tüneli) bulunan Kadıköy Tiyatro'nun toplam 8 bin 200 metrekarelik kapalı alanı olacak. Bin kişi kapasiteli binada, alonlar, fuayeler, kafeterya ve prova odaları bulunacak.

Temeli atılacak bina ile ilgili konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, “Kadıköy'e kazandıracağımız Tiyatro binası İstanbul’un en önemli gösteri sanatları merkezlerinden biri olacak. Temel atma törenimize tüm oyuncuları ve tiyatro severleri bekleriz” dedi.


Geri Dön