27 / 04 / 2024

Kadıköy'de devrim niteliğinde bir adım: Dijital kentsel dönüşüm başlayacak!

Kadıköy'de devrim niteliğinde bir adım: Dijital kentsel dönüşüm başlayacak!

CHP Kadıköy Belediye Başkanı Adayı Mesut Kösedağı, Mikro-mobilite gibi akıllı şehir uygulamalarından dijital demokrasi uygulamalarına kadar geniş bir yelpazede bilimin, verinin bizi yönlendireceği bir yönetim sunarak, dijital devrimi Kadıköy’den başlatacağız” dedi.



Kadıköy’ün sadece bir ilçe değil; canlı, yaşayan, dinamik bir kültürel havzası olduğunu dile getiren Kösedağı,  Türkiye’nin en güzel ilçesini daha da güzelleştirmek için çıktığı yolda Kadıköy için yapacaklarından bahsetti.  Mesut Kösedağı Kadköy'ün tüm sorunlarını bildiğini ve özellikle kenstel dönüşümde devrim niteliğinde yenilikler yapacağından bahsettii.

KADIKÖY'ÜN TÜM SORUNLARINI BİLİYORUZ!

Kösedağı, “Başta barınma, kent yoksulluğu ve büyüklerimizin maruz bırakıldığı yaşam şartlarını çok iyi biliyoruz. Ve bunların çözümünün yerinden ve yerelden olacağına sonuna kadar inanıyoruz.

Yani sorunları iyi, çözümleri daha iyi biliyoruz! 40 yaşında yaklaşık 24 yıldır siyaset yapıyorum. 10 yıllık yerel yöneticilik tecrübem içerisinde hem Kadıköy meclis üyeliği hem İBB meclis üyeliği yaptım. Bu tecrübeyle, kendimi adadığım Kadıköy halkına hizmet etmek için buradayım, karşınızdayım!” dedi.

KADIKÖY DEPREME HAZIRLANACAK

6 Şubat Kahramanmaraş depremi hafızalardaki yerinin hala taze olduğunu ve İstanbul Depremi’nin kapıda olduğunu vurgulayan Mesut Kösedağı, “Bu gerçeğin farkındayız. Depreme karşı mücadele etmek yerel yönetimlerin önceliği olmalıdır. Kadıköy’ün depremi minimum hasarla atlatması için hep birlikte bilinçlenecek, elimizden geleni yapacağız.

Depreme dayanıklı bir Kadıköy için, dayanıklı kentler için imar planlarını meclisten geçirebilmek için Büyükşehir meclis üyelerine de büyük bir destek istiyoruz. Dönüşümü kent dokusuna uygun ve insanca yapacağız.'' dedi. 

Kadıköy de devrim niteliğinde bir adım: Dijital kentsel dönüşüm başlayacak!

SİT ALANLARINA SAHİP ÇIKACAĞIZ!

Kadıköy’ün kent mirasına sonuna kadar sahip çıkacak ve bu mirasın gelecek nesillere hak ettiği şekilde aktarılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile omuz omuza mücadele edeceğini kaydeden Kösedağı, “İlçemizde bulunan tüm SİT alanlarımıza hem siyaset masasında hem de sahada sahip çıkacağız. Çevre bilinci çocukluktan itibaren her Kadıköylü çocuğun hassasiyetti olacak.

Özellikle sürdürülebilir bir yaşam için yeşili koruyan, temiz enerji kullanımını destekleyen bir yerel yönetim anlayışı ile tanışacaksınız.

Bir metrekare bile yeşil alanımızı merkezi hükümetin beton ve rant hırsına kurban etmeyeceğiz. Kalamış’ta olduğu gibi Kurbağalıdere havzasında olduğu gibi yaşam alanlarımızı korumak için her zaman mücadele edeceğiz.'' dedi.

DİJİTAL KENTSEL DÖNÜŞÜM DEVRİMİ KADIKÖY'DE BAŞLAYACAK

Mesut Kösedağı, çağdaş Kadıköy vizyonu çizgisinde, teknoloji ve inovasyonu merkeze alacağını ve ilçenin dijital dönüşümünü gerçekleştireceği sözünü vererek, “Mikro-mobilite gibi akıllı şehir uygulamalarından dijital demokrasi uygulamalarına kadar geniş bir yelpazede bilimin, verinin bizi yönlendireceği bir yönetim sunarak, dijital devrimi Kadıköy’den başlatacağız!” şeklinde konuştu.

Belediyeler kentsel dönüşüm projeleri için yönetmelik bekliyor

Murat Kurum'dan son dakika imar açıklaması: İstanbul’da imar problemi kalmayacak!

Geri Dön