Kent Haberleri

Kadıköy'deki 52 proje 3 yılda bitecek!

Kadıköy'de yapılması planlan 52 projenin ortaya çıktığını ifade eden Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu yaptığı açıklamada 52 projenin tamamının da 3 yıl içinde tamamlanacağını söyledi...


Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, 10 Haziran Çarşamba günü İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) Meclisi’nin CHP’li üyelerine “Kadıköy’de yaptıklarımız ve yaptırmayacaklarımız” başlıklı bir sunum yaptı. İBB’nin Meclis binasında gerçekleşen sunumda video gösterimi ile Kadıköy için yapılan ve yapımı süren projeler, üyelere tanıtıldı. Tasarım Atölyesi Kadıköy(TAK), Kadıköy Belediyesi Akademi ve diğer projelerin gösterildiği video gösteriminde Kadıköy’ü doğrudan ilgilendiren Haydarpaşa Garı ve çevresindeki bin 200 dönümlük arazi için Kadıköy Belediyesi’nin hukuk ve kamusal haklardan yana taraf olacağı ifade edildi.


“Haydarpaşa’nın tarihi kimliği ve mirasını ortadan kaldıracak düzenlemelere onay vermedik. Bu doğrultuda alternatif projeler üretmek için, Kadıköy Belediyesi meslek odaları, sivil toplum örgütleri ve dayanışma platformları ile iş birliği halinde olacak” ifadelerinin yer verildiği video sunumunda ayrıca; “Çocuk Esirgeme Kurumu ve Meteroloji arazisinin rant ve kar hırsına kurban edilmemesi için Kadıköy Belediyesi’nin kamunun yanında olacağı” belirtildi.  Tanıtım filminden sonra söz alan Aykurt Nuhoğlu,  “Yönetime geldiğimizde içinde gençlerin, kadınların, sanatçıların ve meslek örgütlerinin olduğu bine yakın insan ile stratejik plan toplantıları yaptık” dedi. Gerçekleştirilen toplantıların sonucunda, yapılması planlan 52 projenin ortaya çıktığını ifade eden Nuhoğlu, 52 projenin tamamının 3 yıl içinde tamamlanacağının bilgisini de verdi.


 


“BÜYÜK KAMU ARAZİSİ YOK”


Kadıköy Belediyesi tarafından satın alınan tarihi Özdemiroğlu Mektebi Binası’nın Gençlik ve Sanat Merkezi’ne dönüştürüleceğini kaydeden Nuhoğlu, Gençlik ve Sanat Merkezi’nin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda açılacağı bilgisini de paylaştı. Nuhoğlu, “Kadıköy’de öğrencilerin barınması için yurt yapmayı planlıyor musunuz?” sorusuna ise şu sözlerle cevap verdi: “Kadıköy’de maalesef büyük kamu arazisi yok. Küçük araziler var, onları da değerlendiriyoruz. Söğütlüçeşme Camii’nin arkasındaki arsaya bir yurt yapmayı planlıyoruz. Ancak bu daha düşünce aşamasında” dedi.


Nuhoğlu, “Kamu arazisi yok ama bina kiralama yöntemine gidebilirsiniz” diyen bir üyeye “Bana göre bina kiralamak çok uygun bir yöntem değil. Kamu binalarının kiralık olması ciddi giderlere yol açıyor” yanıtını verdi. İstanbul’daki 39 Belediye içinde bütçesi en iyi belediye olduklarını ifade eden Nuhoğlu, “Kadıköylülerin doğru dediği projelere harcama yapmak istiyoruz” diye konuştu.



Kadıköy Belediyesi