27 / 04 / 2024

Kadıköy'deki Perili Köşk 450 milyon TL'ye satışa çıkıyor!

Kadıköy'deki Perili Köşk 450 milyon TL'ye satışa çıkıyor!

İstanbul Kadıköy'de yer alan, "Perili Köşk" ismiyle de bilinen Ragıp Paşa Köşkü, yaklaşık olarak 450 milyon TL muhammen bedelle 2 Eylül tarihinde ihaleye çıkıyor. 



"Küçük Dolmabahçe", "Perili Köşk" ya da?" Saray Yavrusu" isimleriyle bilinen İstanbul Kadıköy Caddebostan'ın göz kamaştıran köşkünün ihalesi için geri sayım başladı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Eylül ayının başında yeni sahibini bulması beklenen tarihi köşk, senelerin bakımsızlığını üzerinden atacak, eski zarafetine, ihtişamlı günlerine dönecek.

PERİLİ KÖŞK 116 YAŞINDA

Kadıköy Caddebostan'da Cemil Topuzlu Caddesi'nde bulunan köşk, Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamid'in başmabeyincisi Ragıp Paşa tarafından Sirkeci Garı'nın da mimarları arasında yer alan Prusyalı August Carl Friedrich Jasmund'a 1906 yılında inşa ettirildi.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Kadıköy'ün simge yapıları arasında yer alan, yaklaşık olarak 23 dönüm bahçe içerisinde yer alan ve 2 bin 700 metrekare kapalı alanıyla dikkat çeken Ragıp Paşa Köşkü, zemin artı 3 kat ve çatı katından meydana geliyor. 


Geri Dön