Kent Haberleri

Kadınlara devletten 1000 lira destek! Başvuran TC Kimlik Kartı ile hemen alacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı kapsamında destek ödemelerine devam ediyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı kapsamında kadınlara bin lira destek verecek.

Peki, Aile Bakanlığı destek ödemelerini ne zaman yapıyor? Kadınlara devletten 1000 lira destek! Başvuran TC Kimlik Kartı ile hemen alacak! İşte detaylar...

Hanede sosyal güvencesi olan birey bulunmayan, 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan ve son resmi nikahlı eşini kaybetmiş kadınlara yöneliktir.

Son resmi nikahlı eşini kaybetmiş  3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan kadınlar destekten faydalanacak.

1000 TL'lik ödemeler her ay için hesaplanıp 2 ayda bir yapılmaktadır.

Peki, Aile Bakanlığı destek ödemelerini ne zaman yapıyor? Kadınlara devletten 1000 lira destek! Başvuran TC Kimlik Kartı ile hemen alacak! İşte detaylar...

YARARLANMA ŞARTLARI NELER?

Son resmi nikâhlı eşi vefat etmiş, evli olmayan, kendisi veya içinde bulunduğu hanedeki herhangi bir kişi kanunla kurulu sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi olmayan, fakir ve muhtaç durumda olduğu Mütevelli Heyeti kararıyla tespit edilen kadınlar bu yardım programından yararlandırılır.

Bu yardım programından faydalanmak isteyen kadın için herhangi bir yaş şartı bulunmaz. Bu destek programından faydalanmak için, 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu’nun 364 ve devamı maddelerinde ifade edilen nafaka yükümlülüğü koşulu aranmıyor.

Eşi vefat eden kadın, eşinin ölümünden önce eşiyle resmi olarak boşanmışsa, bu yardım programından faydalanamaz. Koca ile kadın arasında boşanma davası devam ederken yani, mahkeme kararı kesinleşmeden koca vefat etmişse, kadın kişi bu yardım programından yaralanır. 

Başvuruda bulunan kadın, çocuklarından ayrı yaşıyorsa ve sadece onların sağlık güvencelerinden yararlanıyorsa (sağlık provizyonu yakınından dolayı verilmişse), Mütevelli Heyeti tarafından muhtaç kabul edilmesi kaydıyla, bu yardım programından faydalanır.

Hükümlü ve tutukluların iaşe ve ibate giderleri 1721 sayılı Hapishane ve Tevkifhanelerin İdaresi Hakkında Kanun kapsamında karşılandığından, bu durumda olanlar EVEK yardım programından faydalanamaz. Öte yandan, huzurevinde kalan kişilerin temel ihtiyaçları huzurevi tarafından karşılandığından, EVEK yardım programından huzurevinde kalanlar da faydalandırılamaz.

Aile Bakanlığı 1250 TL'ye okkalı zam yaptı mı? Mart yeni ay ödemeleri ne zaman yatacak?

YSK 2023 milletvekili sayısını il il peş peşe açıkladı! İstanbul Ankara İzmir ve diğer iller kaç milletvekili çıkaracak?