05 / 05 / 2024

Kadir Topbaş: İstanbul 'un rantını halka veriyoruz!

Kadir Topbaş: İstanbul 'un rantını halka veriyoruz!

 İBB Başkanı Kadir Topbaş, ABD ziyaretinde Türkiye"de yaşanan dönüşümü anlattı. Yeni projelerle kentte oluşan rantın halka verildiğini söyleyen Başkan Topbaş œHalk dönüşüm çalışmalarına büyük destek veriyor dedi



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG) Başkanı sıfatıyla Birleşmiş Milletler"de (BM) İstanbul"da yapılan kentsel dönüşüm projesiyle ilgili adımları anlattı. İlk kez Türkiye"den bir belediye başkanının konuşmacı olduğu BM"de düzenlenen œRisk Altında Kentler: Kentsel Yerleşimlerde Afet Risklerine Karşı Hareket Etmek başlıklı panelde konuşan Topbaş, kentler gibi yaşam alanlarının doğru planlanmasının önemine değindi.

DÖNÜşžÜME HALK DESTEK VERİYOR

Kentsel dönüşüm projelerinde halktan önemli oranda destek gördüklerini söyleyen Topbaş Biz iki şey önemsedik. Dünyanın birçok yerindeki kentsel dönüşümleri dikkate alarak, halkı katarak yürümek istedik ama burada maalesef siyaset ve bazı baskılar karşısında bu düşündüğümüz projeyi hayata geçirmede ciddi şekilde zorlandık. Halktan ciddi destek aldığımız ve halka fırsatlar verecek kararlar koymak suretiyle onların kendi yapı alanlarını iyileştirme yapmasının önünü açtık. 270 hektarlık bir alanda yenileme sürecinin başlayacağı plan kararları Meclisimiz"den çıktı diye konuştu.

DAHA AKTİF OLMA ZAMANI GELDİ

Daha önce yapılan planların siyasi söylemler sebebiyle hayata geçirilemediğini ifade eden Topbaş, bir rant varsa bunu halka vermek suretiyle bir çalışma başlattıklarını söyledi. İstanbul"un 9-14 Mayıs"ta ˜En Az Gelişmiş Ülkeler Konferansı"na evsahipliği yapacağını anımsatan Topbaş œDaha aktif olma zamanı geldi, sistem aleyhte işliyor. Yerinden dönüşüm, yerinden güçlendirme, mümkün değilse eski yerleşim alanlarının desantralize edilmesi gerekiyor diye konuştu. ¢ AA

Başbakan reform yaptı, belediyenin önü açıldı

Topbaş"ın konuşmasının ardından panelin moderatörü Zeinab Badawi, İstanbul"un eski Belediye Başkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın afetlere karşı riskleri azaltmada kendisine ne tür bir yardımı olduğunu sordu. Topbaş, afet ve risk yönetimi ile ilgili bakanların da katılımıyla bir toplantı yapıldığını, belediye olarak kendilerine bir taslak oluşturma yetkisinin verildiğini anlattı. Başbakan Erdoğan"ın reform niteliğinde değişikliklerle yerel yönetimlerde birtakım yasal düzenlemeler yaptığını ve önlerini açtığını belirten Topbaş, adımların görüş ve bilgi paylaşımı ile atıldığını vurguladı.
Star

 


Geri Dön