06 / 05 / 2024

Kadir Topbaş: Sanayiciye bedelsiz arsa vermeye hazırız!

Kadir Topbaş: Sanayiciye bedelsiz arsa vermeye hazırız!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Bir bölge sanayi alanı ilan ediliyorsa, gerekirse oradaki arsayı sanayiciye bedelsiz olarak veririz" diye konuştu. ASKON toplantısı dün derneğin genel merkezinde düzenlendi...



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Bir bölge sanayi alanı ilan ediliyorsa, gerekirse oradaki arsayı sanayiciye bedelsiz olarak veririz" diye konuştu. Anadolu Aslanları İşadamları Derneği'nin (ASKON), 'İstanbul ve Yeni Ekonomik Projeksiyon' konulu toplantısı dün derneğin genel merkezinde düzenlendi.

Toplantıda konuşan Topbaş, İstanbul'un artık kongre, turizm ve kültür şehri olması gerektiğini ve bunun doğru bir karar olduğunu belirtti. Şehrin en fazla şikayet edilen konusu olan 'trafik' için de çeşitli önlemler üzerinde çalıştıklarını dile getiren Topbaş, "Şehirde tek merkez de¬ğil, Kartal ve Cendere Vadisi gibi çeşitli merkezler oluşturmak suretiyle trafiği rahatlatmaya çalışıyoruz" dedi. İstanbul'un geçmişte plansızca geliştiğini ve şehirde karmaşık bir yapılaşma bulunduğunu hatırlatan Topbaş, kendilerinin şehrin her bölgesini planladıklarım ve kentin geleceğinin bu planlar doğrultusunda oluşacağını dile getirdi.

Kendilerinin sadece İstanbul'u değil, Marmara Bölgesi'nin tüm şehirlerini diğer yetkililerle beraberce incelediklerini dile getiren Topbaş, "Bu zamana kadar hangi bölgelerde hangi fonksiyonların olacağının belirlendiği ulusal bir pistti bulunmuyordu. Biz burada yeni yerleşim bölgelerini de planlayarak adımlar atnk ve buna devam ediyoruz" ifadelerini kullandı. İstanbul'da birtakım sanayi bölgelerinin bugün şehrin tam ortasında kaldığına da dikkat çeken Topbaş, "Sadece İkitelli'de 35 bin işyeri var. Her bir işyerinde ortalama 3 araç olsa, bu 100 binden fazla araç yapar ve buradan ana artere tek bir çıkış noktası var. Pik saaderde 9 şerit gidiş 9 şerit geliş olsa, trafik 3 saatte rahadar ki, bunun ciddi bir maliyeti var" diye konuştu.

Topbaş, daha önce bir bölgede öngörülen bir yerin daha sonra farklı duruma gelebildiğini İstanbul'da da sanayiinin şehrin ortasında ka lıp, arazilerin de laymedendiğine dikkat çekti. Topbaş, "İstanbul'un çevresinde eğer bir bölge sanayi alanı ilan ediliyorsa, gerekirse oradaki arsayı sanayiciye bedelsiz olarak veririz. Ancak tesisin en az yansı kadar lojmanlar inşa edilmek koşuluyla. Çünkü orada lojman yapılmadığı için bölgede hemen gecekondulaşma başlıyor. Siz oraya servis koymak, birtakım hazmederi götürmek zorunda kalıyorsunuz" dedi.
Dünya


Geri Dön