Kadir Topbaş Şile’de Balibey Mahallesi Camisi temel atma törenine gitti!
Şile’de temel atma törenine katılan ve vatandaşlarla iftarda buluşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, dönemlerinde ilçenin köylerine kadar doğalgaz ve biyolojik arıtmayla tanıştığını söyledi...
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Balibey Mahallesi camisi ile mezarlık hizmet binasının temelini attı. Törende Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu ile İstanbul Milletvekili Bilal Macit, 23. dönem milletvekili Hamza Yerlikaya, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarlar da yer aldı. Başkan Kadir Topbaş, daha sonra beraberindekilerle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı sokak iftarında binlerce Şileliyle iftarını açtı.
Şilelilere hitap eden Kadir Topbaş, döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Başbakan Erdoğan’ın başlattığı hizmet anlayışıyla şehrin her köşesine hizmet götürmek için büyük çaba sarf ettiğini belirterek, “Şile’ye hatırlayamayacak kadar çok geldim, köylerine kadar gezdim. Muhtarlarınızla defalarca görüştüm. Omuzlarımıza İstanbul’un geleceğini koydunuz. Biz de gece gündüz demeden mutluluğunuz için çalışıyoruz” dedi.
Şile’nin köylerine ve Ağva’ya kadar altyapı, içmesuyu ve doğalgaz götürdüklerini, atıksu için Şile’nin 16 ayrı köyüne biyolojik arıtma tesisi kurduklarını hatırlatan Başkan Topbaş, “Şimdi 13 tane daha arıtma tesisi yapıyoruz. Artık Şile’nin ormanları ve dereleri kirlenmiyor. Şile yolu ne haldeydi, şimdi nasıl? Köylere kadar sıcak asfalt, futbol sahaları ve çocuk oyun parkları yaptık. Sağlık hizmetleri getiriyoruz. Şile yaptığımız 558 milyon TL’lik yatırımla çok daha güzel ve gelişmiş bir ilçe oldu. Çekmeköy’e yaptığımız metro Alemdağ’a kadar uzandığında burası İstanbul’a çok daha yakın olacak” diye konuştu.
İBB olarak Şile’ye bir kültür merkezi ve nikah salonu kazandıracaklarını, temeli atılan cami ve hizmet binasıyla da İBB Mezarlıklar Müdürlüğü’nün daha iyi bir hizmet sunacağını anlatan Başkan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bir sahil ve sayfiye ilçesi olan Şile’nin en büyük sorunu deniz kirliliğiydi. Atıksuları kolektörlerle yeraltından toplayarak biyolojik arıtmalara aktardık. Temizlenen suları da derin deşarjla denizin 300 metre ilerisine akıtıyoruz. Şimdi Şile sahilleri tertemiz, bu bile başlı başına büyük bir hizmet. Buraya 10 yılda yaptığımız yatırımları Şile Belediyesi kendi bütçesiyle ancak 200 yılda yapabilirdi.”
İBB