02 / 05 / 2024

Kadir Topbaş: şžişli Okmeydanı hattında havarayı yapılacak!

Kadir Topbaş: şžişli Okmeydanı hattında havarayı yapılacak!

Okmeydam-şžişhane arasında yapılacak havarayı minibüsçülere öneren Topbaş 'Gelin bu hattı yapın, işletin. Biz de oraya ne otobüs, ne minibüs sokalım' dedi



MİNİBÜSLERİN bir düzene girmesi gerektiğini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş., 'Yakın gelecekte bu minibüs sistemi böyle devam etmeyecek. Bu dönüşürken esnafı da mağdur etmeyeceğiz' dedi.

şžİşžHANE Kasımpaşa, Zindanarkası, Kulaksız, Okmeydanı hattında havaray yapılacağını anımsatan Topbaş, minibüsçülere seslendi: Gelin bu havarayı siz yapın, işletin. Oraya ne otobüs ne minibüs sokarız. Bu işi çözelim.

Taksicilere ÖTV müjdesi
Taksicilere en büyük jesti taksi alımında ÖTV'yi kaldırmakla istediklerini belirten Topbaş, bu teklifi Maliye Bakanlığı'na götüreceklerini söyledi. 'Esnaf aracını daha desaplı alma, modellerini büyütebilmeli. çünkü zaten vergi veriyor' dedi.

2 bin yeni otobüs lazım
İstanbul'da 2 bin yeni otobüs ihtiyaç duyduklarını kaydeden Topbaş, halk otobüslerini eleşrtirdi: Halk otobüsü tercih edilmiyor. oysa sen özel sektörün, mağdur etmeyeceksin. Temizlikten, davranışlara kadar esnaf mantığına uygun hareket edceksin.
Ücresiz servis inceliniyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, kentteki alışveriş merkezlerinin ücretsiz servis uygulamasını yasakladığını ifade eden Topbaş, bu yasağın İstanbul'da uygulanıp uygulanmıyacağı konusunu değerlendireceklerini söyledi.
Star/İstanbul

 


Geri Dön