05 / 05 / 2024

Kadir Topbaş'ın uykularını kaçıran 60 bin çürük bina!

Kadir Topbaş'ın uykularını kaçıran 60 bin çürük bina!

İstanbuldaki depreme dayanaksız binalar, Vanda yaşanan felaketin ardından bir defa daha gündeme geldi. Aynı deprem İstanbulda olsaydı diye başlayan her cümle, 14 milyon İstanbullunun yüreğini ağzına getirmeye yetiyor da artıyor bile



Yapılan incelemelere göre; İstanbulda acilen yıkılması gereken bina sayısı 60 bin. Şehirdeki binaların dörtte biri 25 ile 80 yaş arasında. Ve bu binaların büyük bölümü muhtemel bir depremde büyük tehlike arzediyor. Uzmanlar 25 yaşın üzerindeki binaların depreme dayanaksız olarak inşa edildiğini belirterek, depremde yıkılma ihtimalinin çok yüksek olduğu uyarısında bulunuyor.

EN RİSKLİ İLÇELER

İstanbulda deprem tehlikesi açısından 39 ilçeden en risklileri; Avcılar, Bakırköy, Bahçelievler, Beyoğlu Bayrampaşa, Bahçelievler, Adalar, Küçükçekmece, Fatih olarak sıralanıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan depreme dayanıklılık incelemesinde Zeytinburnunda 16 bin binadan 2 bin 300ü, Fatihte 27 bin binadan 2 bin 750si, Küçükçekmecede ise 53 bin binadan 9 bininin tehlikeli derecede riskli olduğu tesbit edildi.

BAŞKANLARIN DEPREM ZİRVESİ

İstanbuldaki depreme dayanıksız binalar doğal olarak en çok Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaşın uykularını kaçırıyor. Başkan Topbaş muhtemel bir depremi en az hasarla atlatabilmenin hazırlıklarını yapıyor. Bu konuda alınacak ve alınması gereken tedbirleri görüşmek üzere bugün İstanbuldaki belediye başkanlarını biraraya getirecek. 12si CHPli, biri bağımsız ve 26sı AK Partili olmak üzere bütün ilçe belediye başkanları Saraçhanedeki Belediye Sarayında biraraya gelecek.

Ercan Seki -TÜRKİYE


Geri Dön