Altın & Gümüş

Kadsis nedir? Kadsis nasıl yapılır, kimler yapar?

Kadsis nedir? Kadsis nasıl yapılır ve kimler yapar? şeklindeki soruların yanıtları vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İşte detaylar!

Kadis nedir, ne anlama gelmektedir, Kadsis nasıl yapılır? İşte tüm detaylar haberimizde...

KADSİS NEDİR?

Kadsis kısaca şu şekilde ifade edilir; KAD-SİS, bir sistem adıdır. Yani şu şekilde; elinizin altında ya da yastık altında bulundurduğunuz altınlarınızı,  kuyumcular yardımı ile haftanın her günü güvenlik önlemleri ile banka hesaplarınıza yatırma kolaylığı sağlayan bir sistemdir.

KADSİS açılımını merak edenler için de, KADSİS, yani kuyumcu altın değerleme sistemi olarak tanımlanır.

Peki kadis nasıl yapılır? İşte yanıtı...

KADSİS SİSTEMİ NASIL YAPILIR?

Kad-sis Altın Değerleme noktasında yapılacak olan işlemlerin tümünün kişinin gözü önünde ve üstelik tüm bu işlemler bankadan her aşama için gelen güvenlik kodu mesajı ile ücretsiz olarak gerçekleştirilir.

Öncelikle vatandaşın bu işlemleri gerçekleştirebilmesi için ilk olarak bir kamu bankacılığında altın cari hesabı açtırması gerekmektedir. Sonrasında da şu kuyumcuya giderek işlemlerin her aşamasında güvenlik adına cep telefonuna onay kodları gelerek güvenlik içerisinde ve herhangi bir masraf ödemeden işlemini tamamlamaktadır.

İlk olarak bir bilgilendirme formu okunup imzalanır ve daha sonra da cep numaranıza gelecek olan onay kodu ile Kad-sis sistemine giriş yapılmaktadır. Altın teslim edilirken kamera ile kayıt altına alınarak bu kayıt saklanmaktadır. Altın Değerlendirme Noktasındaki yetkili ile mutabık kalınarak bankadan cep telefonunuza gelecek onay koduyla altınların banka hesabınıza transferi kolaylıkla gerçekleştirilir. Son olarak da sistemden gelen teslim tutanağı alınarak işlem sonlandırılmaktadır. Bu işlemler sonunda altınlar banka hesabınıza yatırılmış olmaktadır.

KADSİS SİSTEMİNİ KİMLER YAPAR?

Kadsis sistemi kuyumcular vasıtasıyla yapılmaktadır. KAD-SİS uygulamasına dâhil olan kuyumcular tarafından bu işlemi yapabilirsiniz.

Kuyumcu Altın Değerleme Sistemi’ne yani KAD-SİS sitemine dahil olan kuyumcu Selami Boz sistemle ilgili şunları söyledi; “Sisteme dahil olan vatandaşların altın tasarruflarının kaybolma, çalınma risklerinin ortadan kalkıyor. Altın Tasarruf Sistemi’nde yatırımcı evinde saklayamadığı altınını sisteme yatırarak güvence altına alıyorlar vatandaşlarımız. Bu sistemin en büyük amaçlarından bir de yastık altı altınların ekonomiye kazandırılmasıdır. Burada kullanıcılar dilerse fiziki olarak dilerse de kur korumalı olarak hesap açabilirler.

Eskişehir Tepebaşı’nda daire imkanı! 3+1 daire sahibi olun! İşte detaylar!

TOKİ 110 konutu satışa çıkarıyor! Gaziosmanpaşa’dan konut alma fırsatını kaçırmayın!

Emeklilerin yüzü gülecek! Promosyonlara zam müjdesi! İşte detaylar!