27 / 04 / 2024

Kağıt, karton ambalaj sektöründe 500 milyon dolarlık dev yatırım askıya alındı!

Kağıt, karton ambalaj sektöründe 500 milyon dolarlık dev yatırım askıya alındı!

Seçim öncesi belirsizlikler nedeniyle uzun vadeli yatırımlar da askıya alındı. Kağıt, karton ambalaj sektöründe planlanan 500 milyon dolarlık fabrika yatırımının belirsiz ortam nedeniyle şimdilik ertelendiği belirtiliyor.



Seçim öncesinde yaşanan belirsiz ortam nedeniyle yerli ve yabancı yatırımcılar bekleme moduna geçti. Kısa vadeli sermaye hareketlerinin yanı sıra uzun vadeli yatırımlarda da yatırımcıların, 14 Mayıs Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerini beklediği, seçimlerden çıkacak sonuçlara göre şirket stratejilerine ve yatırım planlarına yön vereceği belirtiliyor.

Kağıt, karton ambalaj sektöründe 500 milyon dolarlık dev yatırım askıya alındı!

Dünya Gazetesi’nden Nurdoğan Arslan Ergün’ün haberinde, yıllık 650 bin ton tüketiminin yüzde 35’ini yüzde 100 selülozdan karşılayan kağıt, karton ambalaj sektöründe, beklenen 500 milyon dolarlık selüloz kağıt fabrikası yatırımının askıya alındığı belirtildi. Haberde erteleme kararının yabancı yatırımcı kaynaklı olduğu ileri sürüldü.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön