Kağıthane, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla yenileniyor!
Kentsel Dönüşüm çalışmalarıyla hızla yenilenen Kağıthane, tarihi yapıların restorasyonu, yeni ticaret merkezi olarak yükselen ofisleri, şehrin merkezini saran ulaşım ağı, Sadabad ve Cendere Vadisi projeleriyle istanbul'un geleceğinde adını yazdırıyor...
Kentsel Dönüşüm çalışmalarıyla hızla yenilenen Kağıthane, tarihi yapıların restorasyonu, yeni ticaret merkezi olarak yükselen ofisleri, şehrin merkezini saran ulaşım ağı, Sadabad ve Cendere Vadisi projeleriyle istanbul'un geleceğinde adını yazdırıyor.
Kağıthane Belediyesi'nin "Zamanı Hizmete Dönüştüren Belediye " sloganıyla bir biri arkasına başlattığı projeler ilçenin yüzünü değiştirmeye devam ediyor. Aralık ayı itibariyle ilçe yapı stoğunun yüzde 28.6'sının dönüştüğünü ifade eden Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Küıç,"Vatandaşı kentsel dönüşüme teşvik etmek için yatay değil, dikey yapılan tercih ediyoruz. Böylece yollan genişletiyor, otopark ve yeşil alanlara yer açıyoruz. Ada bazında dönüşümleri de destekliyoruz. %30 fazla imar verilerek, teşvik ettiğimiz imar durumunda toprak sahipleri daha kârlı çıkıyor. Üstelik, sosyal içerikli birçok avantajlar sağlanan site projesinde en büyük sorunlardan biri olan trafik çıkmazı da büyük oranda ortadan kalkıyor " şeklinde konuştu. Kağıthane şehrin merkezideki konumuyla geleceğin iş merkezi olarak görülüyor. Kağıthane'de yükselen büyük projeler ilçenin geleceğini şehrin yeni ticaret merkezi olarak şekillendiriyor. Kağıthane alternatif iş merkezlerinden ise iş yeri ile konutun bir araya geldiği bölge olarak ayrılıyor. Bu özelliği iş merkezlerinin dışında da sosyal hayatın var olduğu Kağıthane'yi 24 saat yaşayan ve hareketli bir ilçe haline getiriyor. Kağıthane'de yatınm yapan kuruluşlar projelerinin etrafını duvarlarla dış dünyadan ayırmayacak. Yaya alanlanmn ön planda tutulduğu projelerde yaşam iş merkezleri ile iç içe olacak. Kağıthane'yi iş dünyasının yeni merkezlerinden biri haline getirecek projeler için birbirini ardına gerçekleşiyo Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, "Kağıthane yalnızca iş merkezleriyle örülü, çalışma saaderi dışında ölü bir ilçe olmayacak. Yapılan çalışmalarla ilçemiz İstanbul'un yeni iş merkezi haline gelirken günün her saati yaşayan bir ilçe olacak. Sosyal yaşamı ve iş dünyasını Kağıthane'de buluşturuyoruz " şeklinde konuştu.
Tarihi demiryolu hattını hayata geçirerek, ilçeyi modern zamanın ve tarihi dokunun harmanlandığı bir yer haline getirmek için çalışmalara başlayan Kağıthane Belediyesi Zabit Mektepleri, Sadabad Camii, Sübyan Mektepleri'ni restore çalışmalanyla Sadabad'da tarihi yeniden canlandınyor. Osmanlı Milli Arşivleri ile tarihin izleri buluşan Kağıthane'de, Kağıthane Belediyesi Sadabad Camii'sinden esinlenen mimarisiyle Nurtepe'de yükselecek Akabe Camii'nin de temeli atıldı. Tarih çalışmalannda yazılı kaynaklara da önem veren Kağıthane Belediyesi, 660 sayfalık Osmanlı'da Kağıthane Belgeleri isimli bir eser oluşturdu. Belgelerle Kağıthane'nin görkerfilı tarihinin içeren Kağıthane Tarih Envanteri ise 800 sayfalık etkili bir kaynak olarak raflarda yerini aldı. Yazılı eserlerden mekteplere, Osmanlı saraylanndan çeşmelere Kağıthane'de tarihin izlerine önem verdiklerini ifade eden Başkan Kılıç,"Kağıthane tarihini ayağa kaldırabilmek, yaşatabilmek için çalışmalarımızı çok hızlı bir şekilde sürdürdük. Önce Zabit Mekteplerinin restorasyon çalışmasını yaptık. Bizim çocukluğumuzdan beri kullandığımız, gördüğümüz ve tekrar kullanılmasını hayal ettiğimiz bir yerdi. Zabıt Mektebimiz Kaymakamlık binamız olarak yeniden hizmete açıldı.
Hürses Gazetesi