Kentsel Dönüşüm

Kağıthane kentsel dönüşüm projesindeki konutlar sahiplerine teslim edildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Kağıthane'de Yahya Kemal Mahallesi 688 konut, 57 dükkan Anahtar Teslimi ve Lale Sitesi 242 Bölümün Tapu Teslimi töreninde önemli açıklamalar yaptı...Bakan Murat Kurum, açıklamasında mega kent İstanbul'un mesire alanı olan Kağıthane'mize, toplam büyüklüğü 60 bin metrekare olan, 74 milyon Türk Lirası yatırım değerine sahip olacak Kağıthane Millet Bahçemizi armağan ettiklerini söyledi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Kağıthane'de Yahya Kemal Mahallesi 688 konut, 57 dükkan Anahtar Teslimi ve Lale Sitesi 242 Bölümün Tapu Teslimi töreninde önemli açıklamalar yaptı.

Bakan Murat Kurum, açıklamasında mega kent İstanbul'un mesire alanı olan Kağıthane'mize, toplam büyüklüğü 60 bin metrekare olan, 74 milyon Türk Lirası yatırım değerine sahip olacak Kağıthane Millet Bahçemizi armağan ettiklerini söyledi.

İşte Bakan Kurum'un o açıklamaları...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Kağıthane'de Yahya Kemal Mahallesi 688 konut, 57 dükkan Anahtar Teslimi ve Lale Sitesi 242 Bölümün Tapu Teslimi ile Millet Bahçesi İlk Fidan Dikim Töreni'ne katılım sağladı.

Verilen detaylara göre, söz konusu törende önemli açıklamalar yapan Bakan Kurum, Kağıthane'yi yeniden yeşili ve maviyi merkeze alan "Sadabad" geleneğiyle buluşturacak, çok özel bir projeye adım attıklarını söyledi.

Bakan Murat Kurum, bir taraftan deprem dönüşümü yaparken bir taraftan da millet bahçelerini fidanlarına kavuşturduklarını söyledi.

Mega kent İstanbul'un mesire alanı olan Kağıthane'ye toplam büyüklüğü 60 bin metrekare olan, 74 milyon yatırım değerine sahip olacak Kağıthane Millet Bahçesini armağan ettiklerini söyleyen Bakan Murat Kurum, "Toplu Konut İdaresi Başkanlığının yapacağı millet bahçemizde birçok sosyal donatı bulunacak İnşallah milletimiz bahçemizi önümüzdeki sene sizlere, Kağıthaneli kardeşlerimize armağan edeceğiz. Kağıthane'mizde Göçmen Konutları var. Bu konutlarımız, Talatpaşa Mahallemizde yer alıyor. Oradaki Sadabad Sitesi'nin sakinleri de 30 senedir mülkiyet sorunu yaşıyorlar. Şimdi biz kardeşlerimizin tapu sorunları da çözüyoruz. Toplamda 290 hak sahibi kardeşimize tapularını bugün teslim Yine aynı sorundan dolayı muzdarip olan Lale Sitemizi de unutmadık. Orada da toplamda 242 bağımsız bölümün tapularını sahiplerine teslim ediyoruz. Toplamda 688 konut ve 57 dükkan olmak üzere Yahya Kemal'de yaptığımız dönüşümde, biten konutların anahtarlarını hak sahiplerine teslim ediyoruz." dedi.

Paylaşılan detaylara göre, Toplu Konut İdaresi Başkanı Başkanı Ömer Bulut da yeşil alanları oluşturarak, projeleri hayata geçirerek vatandaşların huzur ve mutluluğuna katkı sağlayacak alanlar oluşturduklarını dile getirdi.

TOKİ Başkanı Bulut, bu alanları oluşturmaya devam edeceklerini de kaydetti.

Söz konusu bu konuşmalardan sonra hak sahibi vatandaşlara tapuları ve anahtarları teslim edildi.

İlk fidanlara can suyu da verdi

Gerçekleştirilen törenden sonra fidan dikim etkinliğinde ilk fidana can suyunu Bakan Murat Kurum verdi.

Sultangazi Millet Bahçesi İlk Fidan Dikim Töreni'ne katılım sağlayan Bakan Murat Kurum, burada yaptığı konuşmada ise tüm şehirlerde olduğu gibi mega kent İstanbul'da da yeşil ve maviyi dönüşüm çalışmalarının merkezine aldıklarını dile getirdi.

TOKİ Denizli Pamukkale 2023 projesi için yeni tarih belli oldu. Tam 497 konutluk yeni proje geliyor!

Bakan Bekir Bozdağ'dan son dakika açıklaması! Kirada yüzde 25 artış sınırının süresi uzatılacak!

Milli Emlak'tan 10 bin TL'ye arazi fırsatı! Bu tarihi aman kaçırmayın!