27 / 04 / 2024

Kağıthane'de 122 çürük bina deprem gelmeden yıkıldı!

Kağıthane'de 122 çürük bina deprem gelmeden yıkıldı!

Tüm Marmara’yı etkileyen 5.8 büyüklüğündeki depremle ilgili hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Coğrafi yapısı depremin yüksek tehdit oluşturduğu ilçeler arasında yer alan Kağıthane’de, yıkılması muhtemel çok sayıda bina depremden 2 ay önce ‘kentsel dönüşüm’ kapsamında yıkılmıştı.



Merkez üssü Silivri açıkları olan 5.8 şiddetindeki deprem, dün İstanbul genelinde korku ve paniğe sebep oldu. Fakat söz konusu sarsıntıda herhangi bir can kaybı yaşanmazken, meskenlerde de ciddi bir hasar meydana gelmedi. Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, Bakanlık ve AFAD ekipleri, birkaç noktadan ‘çatlak bina’ ihbarı üzerine harekete geçerek incelemeler başlattı.

O ihbarın yapıldığı ilçelerden biri de Kağıthane oldu, bir binanın, deprem etkisiyle yandaki binaya yaklaştığını gören vatandaşlar yetkilileri aradı. Olay yerine gelen ekipler, inceleme başlattı ve dün gerçekleşen depremde yaşanabilecek olası bir facianın önüne, 2 ay önce geçildi.

Kağıthane de 122 çürük bina deprem gelmeden yıkıldı!


22 Nisan 2019'da istinat duvarının çökmesi sonucu oluşan toprak kayması, birçok konutu tehlikeye soktu. Olay yerine ulaşan basın mensupları, çalışmaları görüntülerken bir apartman da büyük gürültüyle yıkıldı. Daha önce tahliye edilen o binada herhangi bir can kaybı yaşanmadı.

Yaşanan bu gelişmeden sonra bölgedeki kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve belediyenin işbirliğinde, bölgedeki binalar mercek altına alındı. Bölgede tam 122 çürük bina tespit edildi. Temmuz 2019 itibariyle de kontrollü yıkım çalışmaları gerçekleştirildi. Konutları yıkılan vatandaşlar, kira yardımı verilerek sağlam konutlara yerleştirildi. Söz konusu mahalle moloz yığınlarıyla doldu.

2 ay önce kontrollü bir şekilde yıkıldı


Çürük binaların yıkılmasından 2 ay sonra, 26 Eylül'de İstanbul 5.8 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Söz konusu yapılara daha önce müdahale edilmesiyle Kağıthane ilçesinde büyük bir facianın eşiğinden döndü.

 

Kağıthane Yahya Kemal'de dönüşüm başladı!


Geri Dön