Kağıthane'de değişimin öyküsü kitap oldu!
Fotoğraflarla geçmiş ve bugünü belgeleyen " Kağıthane'de Değişimin Öyküsü " kitabı; son yıllarda yapılan çalışmalarla ihmal edilmişlikten kurtularak istanbul'un parlayan yıldızı olan Kağıthane' yi anlatıyor.
Gültepe Kültür Merkezi'nde düzenlenen Kağıthane'de Değişimin Öyküsü kitabının tanıtım programına Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve eşi Fatma Kılıç'ın yanı sıra Kağıthane Kaymakamı A. Alan Varıcıer, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, STK yönetici ve üyeleri, muhtarlar, oda başkanları ve Kağıthaneliler katıldı.
Fotoğraflarla geçmiş ve bugünü belgeleyen "Kağıthane'de Değişimin Öyküsü" kitabı; son yıllarda yapılan çalışmalarla ihmal edilmişlikten kurtularak İstanbul'un parlayan yıldızı olan Kağıthane'yi anlatıyor. Bizanstan Osmanlı'ya, Osmanlı'dan Türkiye Cumhuriyetine geçmişin en ağır emanetlerinden biri olan binlerce yıllık tarihiyle Kağıthane'nin yeniden yükseliş öyküsü için düzenlenen kitap tanıtım programında, Kağıthane'nin tarihi ve sosyal yaşamdaki yeri hakkında bilgi verildi. Yalan tarihimizde sanayi bölgesi olarak ilan edilmesinin ardından başlayan çarpık kentleşme ile Sadabad ile anılan görkemli günlerini kaybetmesinden sonra Kağıthane son 10 yılda yapılan çalışmalarla modern bir yaşam alanına dönüştü.
Hazırlanan kitap, ilçede yapılan çalışmalar ve gelinin son durum hakkında bilgiler veren Kağıthane Belediye Başkam Fazlı Kılıç göreve geldikleri günden itibaren Kağıthane'nin dönüşümü için yaptıkları çalışmaları anlattı. Çok zor bir süreci başarıyla atlattıklarını ifade eden Başkan Kılıç, "Göreve geldiğimiz ilk yıl bütün imkanları kullanarak 104 bin ton asfalt serdik. Sonraki yıllarda da yol çalışmalarımız devam etti. Göreve geldiğimizde seçim sırasında kameraların yönünü değiştireceğiz demiştik. Bugüne kadar yöneticiler halkı izlediler, bundan sonra halk yöneticileri izleyecek dedik ve makam odamıza kamera yerleştirdik. Odamız kapı girişindeki kameramız ve internet üzerinden izlenebiliyor. Hizmet binamızdaki ekrandan bizi gören vatandaşlarımız kimseye bir şey söylemeden gelip bizimle görüşebiliyorlar. 2004 seçimleri döneminde bunu söylediğimizde arkadaşlarımız bunu yapamayız, söylemeyin diyorlardı. Biz göreve gelir gelmez açık, şeffaf ve katılımcı bir yönetim anlayışı ile çalışmalarımıza başladık" dedi.
Kağıthane'yi Kağıthanelilerle birlikte yönettiklerinin altmı çizen Başkan Kılıç, "Biz her yıl siyasi partilerin yöneticileriyle, bugüne kadar meclis üyeliği yapmış arkadaşlarımızla, ilçemizdeki sanatçı, gazeteci, sivil toplum kuruluşlarımızla toplantılar düzenliyoruz. Halk meclisleri, Kadın Kent Gönüllüleri toplantıları, çocuk ve gençlik meclisleri gibi programlarla her kesimden Kağıthaneli komşularımızla istişare ettik, esnafımızı tek tek ziyaret ederek görüşlerini aldık. Tüm bunların hepsi Kağıthane'de güven, mutluluk ve sevginin oluşmasında katkı sağlıyor" dedi.
30 trilyonla görevi devraldıklarını hatırlatan Başkan Kılıç, "Başladığımızda 30 trilyon borcu olan bir belediyeydik. Şimdi ise çok önemli projelerimiz var. Bu projelerimizin kaynakları da hazır. Hızlı bir şekilde İskenderpaşa Çayın'nda yatırımlarda bulunacağız. İmkanlarımız hem tasarruflu hem de en iyi şekilde değerlendiriyoruz" diyerek Kağıthane Belediyesi'nin yapmış olduğu yatırımlar hakkında bilgi verdi. Başkan Kılıç, "Eskiden yeşil alanların inşaata açılıp kaynak üretilmesi gibi bir anlayış vardı. Ancak biz tam tersini yaptık. Bir çok yerde imarlı alanlarda plan değişikliği yaparak yeşil alan ürettik. Kağıthane'de 50 yılda yapılan park sayısı 49'du Biz bunu 5 katına çıkararak 10 yılda 249 park ürettik. Kamu ve özel sektörün yapmış olduğu çok nemli yatırımların etkisi, Kağıthane Deresi'nin çevresindeki planlar, deniz suyunun getirilmesi Kağıthane'nin çehresini hızla değiştiriyor. Kağıthane'de 180 bin yapı stokunun yüzde 30,6'sını yeniledik. Bu 55 bin bağımsız bölüme tekabül ediyor. Bu yenileme hızı son yıllarda artarak devam etti. 2013 yılında her gün 30 dairelik bir binayı yıkıp yeniden yapma hızmda bir dönüşüm çalışması yaşadık" şeklinde konuştu.
Hürses