Kağıthane'de Turizm Haftası kutlamaları başladı!
Bu yıl Kağıthane Belediyesi'nin ev sahipliğinde kutlanan 38. Turizim Haftası, Kağıthane Meydanı'ndaki törenle başladı. İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Bilgili, Kağıthane'nin potansiyeliyle ilgili ciddi bir turizm çalıştayı gerçekleştireceklerini belirtti
İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili, Kağıthane'nin potansiyeliyle ilgili ciddi bir turizm çalıştayı gerçekleştireceklerini ve bunu daha sonra raporlaştıracaklarını belirterek, "İstanbul'a yeni bir destinasyon kazandırıncaya kadar bunun takipçisi olacağız. Biz biliyoruz ki Kağıthane'de ciddi bir turizm potansiyeli var" dedi.
Bu yıl Kağıthane Belediyesi'nin ev sahipliğinde kutlanan 38. Turizim Haftası, Kağıthane Meydanı'ndaki törenle başladı.
Törende konuşan Bilgili, her yıl bir hafta süreyle turizmin illerin gündemine geldiğini ifade ederek, 4 yıl önce turizm haftası kutlamalarında farklı bir konsept geliştirdiklerini söyledi. "İstanbul Turizmi Siyaseti" diye bir kavram geliştirdiklerini kaydeden Bilgili, bu kapsamda turizm haftasını, her yıl farklı bir ilçeyi merkeze alarak kutlamaya başladıklarını anlattı.
Bilgili, "Beykoz'dan başladık, Çatalca'dan devam ettik. Geçen yıl Şile'yi çalıştık. Bu yıl da Kağıthane ilçemizi merkeze alıyoruz. Kağıthane ilçesinin turizm potansiyelini elimizden geldiği kadar harekete geçirmeye çalışacağız. İlçenin ciddi bir turizm potansiyeli var. Çalışmalarımızı sadece bir haftalık törenden ibaret görmüyoruz. Perşembe günü ilçenin potansiyeli ile ilgili ciddi bir turizm çalıştayı gerçekleştireceğiz ve bunu raporlaştıracağız. İstanbul'a yeni bir destinasyon kazandırıncaya kadar bunun takipçisi olacağız. Biz biliyoruz ki Kağıthane'de ciddi bir turizm potansiyeli var" değerlendirmesinde bulundu.
Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da Kağıthane'nin, antik devirden bu yana yerleşim merkezi olan tarihi bir ilçe olduğunu söyledi.
"Osmanlı Belgelerinde Kağıthane" kitabı çalışması yaptıklarını belirten Kılıç, Milli Arşiv Sitesi'nin Kağıthane'de yapılmasıyla Osmanlı belgelerinin ilçede bulunduğunu dile getirdi.
Kılıç, Kağıthane'deki tüm tarihi yapıları restore ettiklerini aktararak, "Çeşmelerimizle, tarihi karakolumuzla, köprülerimizle, Sadabad Camisi ile Kağıthane'deki tüm tarihi yapılarımızı restore ettik. Bu arada 30'a yakın yazılı eser oluşturduk Kağıthane ile ilgili. Bunlardan bir tanesi de yakın zamanda halkımıza sunduğumuz 'Sözlü Tarih' çalışması. 60 yıldan bu yana Kağıthane'deki gelişmeleri aktaran sözlü tarih çalışmasıyla hayattaki büyüklerimizden Kağıthane'yi tüm İstanbullulara ve ülkeye tanıtma çalışması içerisinde bulunduk" diye konuştu.
İstanbul'un en prestijli alanlarından biri olan seyir terasının Kağıthane'de hizmet vermeye başladığını söyleyen Kılıç, İstanbul'u tek merkezden görmek isteyenlerin ilçeye geldiğini söyledi.
"Deniz suyunun Kağıthane'ye getirilmesi ve Haliç ile boğazın suyunun buluşturulması, Kağıthane'yi bir kez daha prestijli bir şekilde gündeme taşıdı" diyen Kılıç, tarihi demir yolunun hayata geçirilmesi için yapılan çalışmaların ilçenin tanıtımı açısından önemli adımlar olduğunu sözlerine ekledi.
Kağıthane Profilo Barış İlköğretim Okulu halkoyunları ekibinin gösterisinin ardından Kağıthane Anadolu Lisesi Müzik Grubu konser verdi.
Kağıthane Belediyesi'nin tanıtım filminin gösterilmesinden sonra törene katılanlar el sanatları ve Sadabad Fotoğraf Sergisi'ni gezdi.
AA