Ekonomi

Kahramanmaraş depreminden sonra sayı 11.1 milyona ulaştı!  

Türkiye'nin deprem kuşağında olması ve son yaşadığımız Kahramanmaraş depreminden sonra, Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK)'ın önemi bir kere daha anlaşıldı.  Türkiye'yi hüzne boğan 2 depremin ardından DASK yaptıranlara bakıldığında poliçe sayısı 11.1 milyon adete ulaştı. Azami teminat bedeli tespit edilirken, yıkılan meskenin tekrardan inşa edilmesinin meblağı (arsa değeri hariç) dikkate alınır

DASK TEMİNAT TUTARI

DASK tarafından verilen azami teminat tutarı, 25 Kasım 2022 tarihinden sonra bütün yapı modellerinde 640 bin TL olarak uygulanıyor.

Azami teminat bedeli tespit edilirken, yıkılan meskenin tekrardan inşa edilmesinin meblağı (arsa değeri hariç) dikkate alınır.

 Sigortalının teminat tutarı (sigorta bedeli) -azami garanti bedelini geçmemesi şartıyla- meskenlerinin büyüklüğüne ve yapı stiline göre tespit edilir.

Eğer meskenin ederi DASK aracılığı ile verilen azami teminat miktarını geçiyorsa, sigortalı dileğe bağlı olarak, aşan kısım için sigorta şirketlerinden  ilave teminat alabilir. Bunun için özel sigorta şirketlerinden konut sigortanızın olması gereklidir.

DASK NASIL YAPILIR?

Mecburi Deprem Sigortası, sigortada aracılık hizmet veren firmalar aracılığı ile gerçekleşir. Bir yıl olarak tertip edilen DASK sigorta poliçe sorgulama  işlemleri e-Devlet ve DASK resmi Web sitesi vesilesi ile yapılır. T.C kimlik numaranız ve e-Devlet şifrenizi kullanarak sisteme giriş yaptıktan sonra Poliçe Sorgulama yazıp Doğal Afet Sigortaları Kurumu ismi altında yer alan sekmeye tıklayınca gerekli bilgileri doldurduktan sonra poliçe sorgulama işlemi gerçekleştirilebiliyor.

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Türkiye'de konut ve iş yerlerinin doğal afetler (deprem, sel, yangın, vb.) nedeniyle oluşabilecek maddi hasarlara karşı sigortalanmasını sağlayan devlet destekli bir kurumdur.


Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK) görevi, Türkiye'de konut ve iş yerlerinin doğal afetler nedeniyle oluşabilecek maddi hasarlara karşı sigortalanmasını sağlamaktır.

 DASK, deprem, sel, su baskını, yangın, fırtına gibi doğal afetler sonucu oluşabilecek zararları kapsar ve sigortalıların bu tür afetlerde oluşabilecek hasarları karşılamalarına yardımcı olur. Kurum, aynı zamanda doğal afetlerin neden olduğu hasarların önlenmesi, azaltılması ve rehabilite edilmesi konularında da çalışmalar yapmaktadır.

Bakan Kurum'dan son dakika açıklaması! 3. deprem olursa işte bu kadar bina yıkılacak

Kahramanmaraş depremi ile ilgili konuştu ve uyardı! 'Elimizi çabuk tutmamız lazım!'

Binance, Kore kripto borsası GOPAX'ın çoğunluk hissesini satın aldı