02 / 05 / 2024

Kahramanmaraş Elbistan Adliye Sarayı 2017'de açılacak!

Kahramanmaraş Elbistan Adliye Sarayı 2017'de açılacak!

20 milyon 83 bin TL’ye ihale edilen Elbistan Adliye Sarayı’ndaki inşaat çalışmaları hız kazandı. Bodrum ve zemin katı büyük oranda tamamlanan adliye sarayının 2017 yılı yazında hizmete açılacağı belirtiliyor.



Elbistan Şeker Fabrikası arsasından tahsis edilen 18 dönümlük alana, Osmanlı ve Selçuklu Mimarisi örnek alınarak yapılan Elbistan Adliye Sarayı, 22 bin metrekarelik kapalı alanı ile bölgenin en büyük adliye sarayları arasında yer alacak.Kültür ve Turizm eski Bakanı Mahir Ünal tarafından yatırım programına alınan ve 2015 yılı Mart ayında ihalesi yapılan Adliye Sarayı inşaatı, kurulan kule vinç ile bir kat daha hız kazandı.


Elbistan Adliye Sarayı’nın bodrum ve zemin katı büyük oranda tamamlanırken, kalan kısımlarının ise önümüzdeki aylarda tamamlanarak, iç kısımlarının yapımına geçileceği ve 2017 yılı yazında hizmete açılacağı belirtiliyor.


Elbistan Şeker Fabrikası arsasından tahsis edilen 18 dönümlü alana yapılan Adliye Sarayı’nın yaklaşık maliyeti 27 milyon 971 bin TL olarak belirlenirken, ihale için  Ankara  merkezli LSG Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi­ARSEAŞ İnşaat Ticaret Limitet Şirketi ortak girişimi, 20 milyon 83 bin TL teklif sunmuştu.Elbistan’a özel bir proje ile yapımı süren Elbistan Adliye Sarayı, Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin özelliklerini barındıracak.


Elbistan Adalet Sarayı, birbiri ile bağlantılı olan savcılık, mahkeme ve diğer birimlerin olduğu 2 bloktan oluşuyor. Bloklar, bodrum+zemin ve 4 kat olmak üzere 6 katlı inşa edilecek. Elbistan Adalet Binası projesinde 14 adet savcı odası, 7 adet savcılık adli yardımcı odası, 1 adet Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı ve 3 adet üye odası, 1 adet Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonu, 2 adet Asliye Ceza Mahkemesi duruşma salonu, 4 adet Asliye Ceza Hakim odası, 2 adet Sulh Ceza Mahkemesi duruşma salonu, 4 adet Sulh Ceza Hakim odası, 2 adet Asliye Hukuk Mahkemesi duruşma salonu, 4 adet Asliye Hukuk Mahkemesi, Hakim odası, 1 adet Sulh Hukuk Mahkemesi duruşma salonu, 2 adet Sulh Hukuk Mahkemesi Hakim odası, 1 adet İcra Mahkemesi duruşma salonu, 1 adet İcra Mahkemesi Hakim odası, 1 adet Kadastro Mahkemesi duruşma salonu ve 1 adet Hakim odası, 1 adet Aile Mahkemesi duruşma salonu ve 1 adet Hakim odası, 10 adet mahkeme adli yardımcı odası, İcra Müdürlüğü büroları, mezat salonu, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, 3 adet İlçe Seçim Müdürlüğü ve kaleminin bulunması planlanıyor.


Elbistan'ın Sesi


Geri Dön