Kentsel Dönüşüm

Kahramanmaraş Onikişubat'ta kentsel dönüşüm başlıyor!

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek: "Büyükşehir belediyemizle ve merkezi yönetimle koordineli olarak kentsel dönüşüm çalışmalarına başlayacağız." dedi.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek: "Büyükşehir belediyemizle ve merkezi yönetimle koordineli olarak kentsel dönüşüm çalışmalarına başlayacağız." dedi.


Onikişubat, 128 mahallesi ve yaklaşık 375 bin nüfusuyla Türkiye'nin 30 vilayetinden daha büyük. Öncelik sırasına göre tüm mahallelerimizin hizmet taleplerine hızlı şekilde cevap vermeye çalışıyoruz.


Kahramanmaraş’ın büyük şehir statüsüne kavuşmasıyla birlikte 4 Nisan 2014 tarihinde tüzel kişiliğini kazanan Onikişubat Belediyesi, bir yıllık performansıyla gelecek adına umut veriyor. ‘Model ve modern ilçe’ parolasıyla çıktığımız hizmet yolculuğunda, hedeflerimize emin adımlarla yürüyoruz. Hazırladığımız stratejik plan çerçevesinde her anlamda daha yaşanılabilir bir kent oluşturmayı amaçlıyoruz. Göreve başladığımızdan itibaren Onikişubat’m hizmet haritasını çıkarıyoruz. Onikişubat, 128 mahallesi ve yaklaşık 375 bin nüfusuyla Türkiye’nin 30 vilayetinden daha büyük. Öncelik sırasına göre tüm mahallelerimizin hizmet taleplerine hızlı şekilde cevap vermeye çalışıyoruz.


Henüz seçilmeden önce ilçemizin tüm yerleşim yerlerini dolaşıp, eksiklerimizi değerlendirdik. İlk fark ettiğimiz nokta, özellikle köy statüsündeki yerleşim yerlerinin yol ihtiyacı oldu. Böylece çalışmalara başladık ve bugün itibarıyla 2 milyon 180 bin metrekare parke döşedik. Yine köyden mahalleye dönüşen bu yerlerdeki hizmet açığım kapatmak için 40 yerde düğün, nişan ve taziye gibi günlerde hizmet verecek mahalle konakları yapıyoruz. 40 mahallemizde ise çeşitli spor aktivitelerinin yapılabileceği, buralarda yaşayan çocuklarımızın vakit geçirebileceği parklar kuruyoruz. Konaklarımız ve parklarımızın ihalelerini yaptık. Bu yaz tamamlanarak hizmete açılmalarını öngörüyoruz. Gençler için gençlik merkezleri inşa ediyoruz. Yine bu alanda ihale aşamasına geldik Kent merkezimizde ihtiyacı olan üç mahallemize gençlik merkezleri ve bilgi evleri kuruyoruz. Buralarda da temel atma aşamasına geldik. Türkiye’de ilk defa Down Sendromlu çocuklarımız için bir kompleks inşa ediyoruz. Kadınlar için misafirhaneler kuruyoruz.


Toplu konutlar inşa ediyoruz


İlçemizde maalesef konut fiyatları oldukça yüksek ve vatandaşlarımız ev sahibi olmakta zorlanıyor. İşte bu nedenle dar gelirli insanlarımız için toplu konutlar inşa ediyoruz. Şubat ayında başladığımız konutlar hızla yükseliyor. Gelecek yıl söz konusu konutların devreye teslim edilmesi planlanıyor. Yeni alanlar oluşturdukça vatandaşlarımızı konut sahibi yapmaya, daha yaşanılır mekanlara yerleşmelerine destek olmaya çalışıyoruz. Yine büyükşehir belediyemizle ve merkezi yönetimle koordineli olarak kentsel dönüşüm çalışmalarına başlayacağız.


Belediyeciliğin sadece alt yapı hizmetlerinden ibaret olmadığını biliyoruz. Eğitim adına da elimizi taşın altına koyuyoruz. Yedi mahallemize yurtlarıyla birlikte yedi adet İmam Hatip Okulları kazandırıyoruz. Bunun ilkine Ilıca Mahallesi’nde başladık ve temelini attık. Tüm okulların da gelecek yıl eğitim-öğretime alınması planlanıyor. Öte yandan birçok sosyal ve kültürel etkinliklere imza attık. Ramazan aylarında her akşam bir mahallemizde insanlarımızla buluştuk. Bu etkinliğimiz daha da zenginleşerek bu yıl da sürecek. Yeni doğan bebeklere hediyeler verip ailelerine puset yardımında bulunduk. Her fırsatta özel günlerinde insanlarımızın yanında olmaya gayret ettik.


Dünya Kahramanmaraş Eki