19 / 05 / 2024

Kahramanmaraş Satış Memurluğu'ndan 828 bin TL'ye 2 arsa!

Kahramanmaraş Satış Memurluğu'ndan 828 bin TL'ye 2 arsa!

Kahramanmaraş Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu; Kahramanmaraş'ta yer alan arsa ve araziyi toplam 828 bin 205 TL'ye satıyor. İhaleleri 12 nisan 2011 günü yapılacak...



Kahramanmaraş Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu Kahramanmaraş'ta yer alan arsa ve araziyi toplam 828 bin 205 TL'ye satıyor. İhaleleri 12 nisan 2011 günü yapılacak...

Verilen ilan şu şekilde;

Tapu Kaydı : 1-Kahramanmaraş, Merkez, Barbaros Mahallesi, 152 ada, 23 parsel.
2- Kahramanmaraş, Merkez, Barbaros Mahallesi, 209 ada, 2 parsel.

Özellikleri:
1-Kahramanmaraş Merkez Barbaros mahallesinde bulunan 152 ada 23 nolu taşınmaz killi-tınlı toprak yapısında,her türlü kültür bitkisi tarımına müsait sulu tarım arazisidir. Sulama işlemleri kuyulardan motopompla sağlanmaktadır. Taşınmazın kuzeyinde Andırma giden   eski   kara yolu,   güneyinde   ise   petrol   istasyonu   ile   Kayseri   Karayolu bulunmaktadır. Bölgede sulu şartlarda yaygın olarak kullanılan münavebe (ekim nöbeti) sistemi,pamuk,buğday ve 2.ürün mısır tarımı olduğundan değerlendirmelerde bu ürünler esas alınacaktır.Bölgede buğday tarımından sonra ilim koşullarının uygunluğu nedeniyle 2.ürün     olarak     mısır     ekimi     yapılmaktadır.Taşınmazdan     dolayısıyla     yılda     2     ürün alınmaktadır. Üretim masrafları içerisinde yer alan tarla kirası dikkate alınmamıştır. çünkü arazi rantı bir araziden elde edilen brüt gelirden arazi kirası harip bütün üretim masraflarının düşülmesiyle bulunur. Taşınmaz toplam alanı 22109,95 m2 dir. Tarım arazisi olarak değeri 110.549.75 TL.yapmaktadır.

2-Dava konusu taşınmaz Haydarbey mah.Av.Ali Kısakürek bul ile K.Maraş Göksün karayolu arasında karayolunun arka parselinde bulunmaktadır.Parsel kendi   içerisinde kuzeyden güneye doğru     eğimlidir. Parsel     sanayi     parseli     içerisinde     bulunan     parsel     üzerinde herhangibir taşınmaz bulunmamatadır. K.Maraş Merkez Barbaros mahallesinde bulunan 209 ada 2 nolu parsel yerleşim alanı içerisinde olup, bölgedeki birçok konut ve sanayi tesisinin Belediye alt yapısı hizmetlerinden yararlandığı görülmüştür. Bu özelliklere sahip olması taşınmazın değerine olumlu yönde katkı saglanmaktadır.Ulaşım imkanı kolay.alt yapısı tamdır. Yakın çevresi sayılabilecek 3 km.kuzey batıda K.Maraş Orman Gn.Müd.ne ait tomruk satış deposu ve 2,5 km.kuzeyinde ise Boğaziçi toplu konutları bulunmaktadır.Taşınmaz yaklaşık 10252.23 m2 dir.Degeri 717.656,10 TL.dir.

Tapu Sicilindeki İmar Durumu   :1-152 ada 23 parsel   kadastro parseli olup,imar paftasında   kısmen kanal,kısmende park olarak gösterilmektedir. 2-209 ada 2 nolu parsel uygulama gören konut dışı kentsel çalışma alanı içerisindedir.

Satış Saati :1 gayrimenkul satış saati :10:00-10:15 - Arası
2.gayrımenkul satış saati: 10.45-11.00 Arası

Muhammen Bedel: 1.gayrimenkul     :110.549,75 TL.
2.gayrimenkul: 717.656,10 TL.

Satış şžartları;
1-Satış 12/04/2011 günü yukarıda belirtilen saatler arasında K.MARAşž SULH HUKUK MAHKEMESİ KALEMİ adresinde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin yüzde 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış ve paylaştırma giderlerini geçmek şartı ile ihaie olunur. Böyle bir bedele alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla 22/04/2011 günü aynı yer ve saatler arasında ikinci artırmaya çıkarılacaktır Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacakları toplamını, satış ve paylaştırma giderlerini geçmesi ve artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin yüzde 40' ını bulması lazımdır. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-  Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin yüzde 20'si nispetinde Türk Lirası peşin para veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat - mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcıya istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tapu alım harcı, %04,95 damga vergisi ile % 18 K.D.V. alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3-  İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu taşınmaz üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde memurluğumuza bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili i!e sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaktır.

4-  Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra iflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir, iki ihale arasındaki farktan ve yüzde 10 faizden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiç bir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.

5-  şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-  Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı 2010/18 satış dosya numarasıyla memurluğumuza başvurmaları gerekmektedir.
Dosya No: 2010/18 Satış.

 


Kübra Genç/Emlakkulisi.com


Geri Dön