Kahramanmaraş yeniden doğuyor!
Kahramanmaraş'ın ihtiyaçlarına cevap veremez hale gelen, 1980'li yıllardan kalma imar planını değiştirerek, 30 yıllık projeksiyonla 2040 yılına kadar şehrin geleceğini planlandı. Onaylanan yeni imar Planı uyarınca yer tahsisi gerçekleştirildi.
Kahramanmaraş göç ve nüfus artışı gibi nedenlerle gecekondulaşma sonucu plansız gelişen yerlerin daha sağlıklı bir alana dönüştürülmesi, eski ve işlevini yitirmiş sanayi alanlarının daha kullanışlı bir hale getirilmesi, tarihi özelliği olan alanların restore edilmesi ve doğal afetler ve risk taşıyan alanların dönüştürülmesi gibi kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirdi.
Jeoteknik haritası çıkarıldı Kahraman Maraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, "Yeni İmar Planı kapsamında Kahramanmaraş merkezde 28.476 hektar alamn jeolojik-jeoteknik çalışmasını yaptık. Kuyu yerlerini belirleyip 350 adet sondaj çalışması yaparak, 3500 adet toprak ve kaya numunesi aldık. Aldığımız toprak ve kaya numunelerini Ankara'da İller Bankası laboratuarlannda jeoteknik deneylere tabi tuttuk" dedi.
Yeşil alan 6 kat arttı Belediye Başkanı Poyraz, Cumhuriyet tarihinde yapılan toplam parkların 3 katını 10 yıl içerisinde yaparak, vatandaşlarımızın huzur ve güvenle gideceği parklar ve mesire alanları oluşturduklarını da belirterek, "Kişi başma düşen yeşil alan miktarını 1 m.2 den, 6 m2 ye çıkartarak belediyecilik tarihinde bir ilke imza attık.
Halkımızın dinlenmek, spor yapmak ve eğlenmek için, güvenle gideceği mesire alanları, parklar, spor bahçeleri oluşturduk" diye konuştu.
Star