Kent Haberleri

Kahramanmaraş'ta 57 futbol sahası büyüklüğündeki konteyner kentte sona yaklaşıldı!

AFAD İl Müdürü Tayfun Temur, Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesindeki 57 futbol sahası büyüklüğündeki konteyner kentte sona yaklaşıldığını söyledi.  

AFAD İl Müdürü Tayfun Temur, Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesindeki 57 futbol sahası 
büyüklüğündeki alana yapılan konteynerlerin tamamının getirildiğini ve altyapı bağlantılarının devam ettiğini belirterek, konteynerlerın etap etap açılarak vatandaşların yerleşmeye başladığını söyledi. 

57 FUTBOL SAHASI BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ KONTEYNER KENTTE SONA YAKLAŞILDI!

Depremlerden etkilen depremzedelerin barınma sorununu çözmek için, Dulkadiroğlu ilçesi Dereli Mahallesi'ndeki 429 bin metrekarelik alana kurulan konteyner kentteki çalışmaların sonuna yaklaşıldı.

Altyapı çalışmalarının devam ettiği ve konteynerlerin kurulumunun etap etap gerçekleştirildiği bölgede, sosyal alanların yanı sıra çocuklar için oyun parkları da inşa edilecek.

Bölgedeki sıcak hava şartlarına rağmen ekipler, 2 bin 900 konteynerin yerleştirildiği 57 futbol sahası büyüklüğündeki alanı hazır hale getşmek için hızla çalışmalarına devam ediyor.

EN BÜYÜK KONTEYNER KENTLERDEN BİRİ!

AFAD İl Müdürü Tayfun Temur 6 Şubat'ta yaşanan depremlerden sonra afetzedelerin barınması konusundaki çalışmaların ara vermeden devam ettiğini söyledi. 

Konteyner kentte cami, futbol sahası, sosyal tesisler ve çamaşırhane gibi alanlar da olacağını aktaran Temur, şu anda Dereli Mahallesi'nde konteyner kent yapıldığını söyleyerek burası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Tayfun Temur çalışmaların etap etap devam ettiğini belirterek: '' Bir kısmını da açmış durumdayız. 2 bin 900 konteynerlik alanda altyapı çalışmalarımız devam ediyor. Şu ana kadar alana gelmiş konteynerlerin hepsi sahaya inmiş durumda altyapı bağlantıları devam ediyor. Altyapı çalışmaları devam ederken etap etap açarak vatandaşlarımızı yerleştiriyoruz.

Hizmete açılmış alanda toplam 2 bin 700 vatandaş barınmakta. Yine bu alanın yanında bir planlamamız bulunmakta. Altyapı çalışmamız yüzde 85 bitmiş durumda. İnşallah bu çalışma tamamlandığında vatandaşlarımızı oraya yerleştirmeyi planlamaktayız." dedi.

AFAD olarak konteynerlerin içinde vatandaşların ihtiyacı olan tüm malzemeleri de temin ettiklerini  belirten Temur, kurulacak alanda çeşitli sosyal tesislerinde bulunacağını sözlerine ekledi.

Yalova'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz: Konteyner kent kuruldu! 

TPAO, Adıyaman'da depremzedeler için konteyner kent inşa ediyor ve yemek dağıtıyor!