Altın & Gümüş

Kahramanmaraş`ta altın rekoru! 20 ton altın takı üretildi!

Kahramanmaraş'ta 2021 yılında 9 ton üretimle sınırlanan altın takı üretimi, geride bırakılan 2022 yılında yüzde 125 artışla 20 ton üretime ulaşarak tarihi bir rekora imza attı. Bölge Kuyumcular Odası Başkanı Hacı Mustafa Öz,  "Firmalarımız gece-gündüz 12'nci aya kadar çalıştı

Kahramanmaraş'ın altın takı üretimi geçen yıl 9 tondan yüzde 125 artarak 2022'yi rekor kırarak tamamladı. Bölge Kuyumcular Odası Başkanı Hacı Mustafa Öz,  "Firmalarımız gece-gündüz 12'nci aya kadar çalıştı. Şu andan itibaren de 2023 yılı için yeni kreasyon ile ürünlerin hazırlıkları başladı" şeklinde konuştu. İşte ayrıntılar...

 

Kahramanmaraş'ta 107.000 metrekarelik alanda faaliyet gösteren Altınşehir Kuyumcular Sitesi'nin atölyesi, 24 ayar saf altını işleyerek kolye, küpe,  bilezik, gerdanlık, bileklik gibi çeşitli takılara dönüşüyor. ahramanmaraşlı kuyumcu Hacı Mustafa Öz, burada 430 atölyede 6 bin kişinin çalıştığını, üretilen takıların yurt dışına ihraç edilerek kent ve ülke ekonomisine katkı sağladığını söyledi.

 

'FİRMALARIMIZ GECE-GÜNDÜZ ÇALIŞTI'

2022 yılında altın takı üretiminin bir önceki yıla göre yüzde 125 artarak yeni bir rekora imza atacağını kaydeden Öz, şunları kaydetti:

"Kahramanmaraş, altın takı imalatında İstanbul'dan sonra en büyük üretim merkezi. 2021 yılında pandeminin de etkisiyle 9 tona kadar düşen üretim kapasitemiz, insanların toplantıları, özel günleri, düğünleri ve özellikle Avrupa'daki gurbetçilerimizi ülkemize gelip, düğünlerini burada yapmaları ile 2022 yılında 20 tonun üzerine çıktı. Bugün itibarıyla 12'nci aya kadar süren bir iş hacmi oluştu. Firmalarımız gece-gündüz 12'nci aya kadar çalıştı. Şu andan itibaren de 2023 yılı için yeni kreasyon ile ürünlerin hazırlıkları başladı" 

 

'TAKILARIMIZ YOĞUN RAĞBET GÖRÜYOR'

Kuyumcu Yakup Çevikaslan, bu yıl talebi karşılamak için çok çalıştıklarını açıkladı ve şunları söyledi:

"Pandemiden çıktığımız için 2022 biraz daha verimli geçti. Kahramanmaraş'ta üretilen takılarımız yoğun rağbet görüyor. Ürettiğimiz takılarımız doğudan batıya kadar bütün illere servis yapılıyor. 21 ayar ve 22 ayar olarak ürettiğimiz takılarımız da yurt dışında rağbet görüyor ve birçok ülkeye ihraç ediliyor"

Akaryakıt fiyatlarında son dakika depremi! Zam mı geldi, indirim mi oldu? BP, Opet, Shell 26 Aralık 2022 fiyat listesi!
Altın bugün ne kadar? 26 Aralık 2022 gram altın kaç TL? İşte altındaki son durum!
Dolar bugün ne kadar? 26 Aralık 2022 dolar kaç TL? İşte dolarda son durum!