28 / 04 / 2024

Kahramanmaraş'ta Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında inşa edilen konutların inşaatı tam gaz!

Kahramanmaraş'ta Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında inşa edilen konutların inşaatı tam gaz!

"Asrın felaketi" şeklinde belirtilen 6 Şubat depremlerinin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ta, "Yerinde Dönüşüm Projesi" kapsamında sağlanan hibe ve kredi destekleri ile konutların inşası tam gaz devam ediyor...




Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından depremlerden etkilenmiş olan 11 şehrin ayağa kaldırılması ve afetzedelerin konutlarına kavuşmaları için hayata geçirilen proje kapsamında, Afşin ilçesine bağlı Nadır Mahallesi'nde bir köy evinin daha temeli atıldı.

Konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerden sonra başlatılmış olan "Yerinde Dönüşüm Projesi"nin, depremzedelerin konutlarına kavuşması için önemli bir fırsat olduğunu dile getirdi.

Yaptığı açıklamada ilçe merkezi ve kırsal mahallelerde depreme dayanıklı konutlar oluşturmayı sürdürdüklerini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven şöyle konuştu: "Devletimizin 750 bin Türk Lirası hibe, 750 bin Türk Lirası kredi ve 190 bin Türk Lirası proje desteğiyle beraber inşaata başlandı. Devletimiz hızlı bir şekilde ayağa kalkmamız için elinden gelen her şeyi yapıyor. Yerinde Dönüşüm Projesi'nden yararlanmak isteyen vatandaşlarımıza belediye olarak elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Belediyemizden ruhsatını almış olan vatandaşlarımız Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğümüzde sözleşmesini imzalamasından sonra evraklar Bakanlığımıza gidiyor ve birkaç gün içerisinde inşa çalışmaları başlıyor."

Kahramanmaraş ta Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında inşa edilen konutların inşaatı tam gaz!

ELBİSTAN'DAKİ DEPREM KONUTLARI TAMAMLANIYOR

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) deprem bölgesinde, sıcak yuvalar hayata geçirmeyi sürdürüyor.
 
Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre Elbistan’da  TOKİ  tarafından temelleri atılan kalıcı deprem konutlarının inşaat çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi.
 
Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından Elbistan’da tamamlanma aşamasına gelen deprem konutlarına ilişkin bir son dakika videosu paylaşıldı.
 
Paylaşılan detaylara göre söz konusu video ile yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer aldı: “Kahramanmaraş Elbistan’da inşa edilen deprem konutlarımız tamamlanma aşamasına geldi. Vatandaşlarımızı sağlam ve güvenli konutlarına bir an önce kavuşturmak için gayretle çalışıyoruz.”
 

Nilüfer Belediyesi'nden ticaret imarlı 3 arsa!

Adra GYO Manisa projesi resmen başlıyor! Şehzadeler'e 628 konutluk yeni proje geliyor!

Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri yarın sonra sona eriyor! 


Geri Dön