28 / 08 / 2024

Kahramanmaraş'taki TOKİ mağdurları arsalarını istiyor!

Kahramanmaraş'taki TOKİ mağdurları arsalarını istiyor!

Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın İlk Arsam programı kapsamında mağdur edilen vatandaşları dinledi.



Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın İlk Arsam programı kapsamında mağdur edilen vatandaşlar ile bir toplantı gerçekleştirdi.

VATANDAŞLAR DEVLETE GÜVENDİ


Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada 2 sene önce İlk Evim İlk Arsam Projesi kapsamında Elbistan'da hak sahipliği verilen toplamda 600 aileye kayalık ve dağlık bir alanda yer gösterildiğini dile getirerek, yurttaşlara düzgün ve yerleşim yeri olabilecek bir alanda arsa verilmesini talep etti. Açıklamasında yurttaşların devlete güvenerek para yatırdığına değinen Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na yanlıştan dönmesi için çağrısı da yaptı.

Kahramanmaraş taki TOKİ mağdurları arsalarını istiyor!

Maraş'tan Haber'de yer alan habere göre Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, vatandaşların çağrısı üzerine gittiği Elbistan’ın Bakış köyünde önemli açıklamalar yaptı. Vatandaşların konut hayali ile projeye para yatırdığını kaydeden Başkan Ateş,  TOKİ  bundan 2 sene önce İlk Evim İlk Arsam Projesi kapsamında Elbistan'da 600 aileye size arsa vereceğiz diyerek hak sahipliği vermiş. 2 sene sonra bu vatandaşlara Elbistan’ın 35 kilometre uzağında kayalık ve dağlık bir alanda yer göstermiş. Arsa bedeli olarak 195 bin Türk Lirası para istiyorlar” diye konuştu.


VATANDAŞLAR İSYAN EDİYOR


Gösterilen yerin bedelinin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın istediği 195 bin Türk Lirası değil, 40-45 bin Türk Lirası civarında olduğunu dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Ateş, “Gösterilen bölgeye gittik oradaki yurttaşlar ile konuştuk. Söz konusu o bölgeye yakın köyde yaşayan vatandaşlar o dağlık bölgede bir dönüm yerim fiyatının en fazla 40-45 bin Türk Lirası olduğunu söylüyor. Oysa Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 500 metrekare yere 195 bin Türk Lirası para istiyor. O bölgede doğalgaz yok, kanalizasyon yok. Su altyapısı yok ve vatandaşların o bölgede aldığı arsanın üzerine konut inşa edebilmesi için ev parası kadar da o kayalık zemini kırdırmaya para vermesi gerekli. Onunla ilgili vatandaşlar isyan ediyor daha sonra yaklaşık olarak 150 kişilik bir grupla toplantı yaptık. Bütün vatandaşların isteği kendilerine daha düzgün ve yerleşim yeri olabilecek bir alanda arsa verilmeli” dedi.

Açıklamasında vatandaşların devlete güvenerek para yatırdığına değinen Başkan Ateş, TOKİ’ye yanlıştan dönmesi çağrısı da yaptı.


İslam Memiş şimdi de 'Herkes hazır olsun' diyerek yeni rakam verdi!

Borsa İstanbul’da yılın ilk 6 ayında 22 şirketin halka arzı gerçekleşti. Halka arz hisseleri ne kadar kazandırdı?

İstanbul'un kalbi Şişli'ye 466 milyon TL'lik yeni otel geliyor!


Geri Dön