Ekonomi

Kahvaltı sofrasının vazgeçilmezine öyle bir zam geldi ki! Artık o ürünü almak lüks oldu!

Gıda ürünlerine zam gelmeye devam ediyor. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan ürüne de yeni zam geldi. İşte detaylar!Süt ürünlerinin fiyatları fahiş oranda artmaya devam ediyor

Süt fiyatlarına gelen zamlardan sonra kahvaltılık gıda ürünlerini almak artık lüks oldu. Süt ürünlerinin fiyatları fahiş oranda artmaya devam ediyor. Son olarak en ucuz peynirin kilosu 115 TL’yi geçtiği açıklandı. İşte süt ve süt ürünlerine dair araştırılan detaylar…

KAHVALTI ÜRÜNLERİ LÜKS OLUYOR!

Yüksek enflasyon nedeni ile gıda ürünlerine yapılan yüksek zamlar vatandaşları zorlamaya devam ediyor. Vatandaşlar artık sabahları kahvaltı yapmanın lüks olmaya başladığını söyleyip sofranın temel ürünü peynir fiyatlarından şikayetçi olduklarını dile getirdi. Bu ürünlere zam yapılması ise kahvaltı sofralarını bir hayli zor duruma soktu.

115 TL’YE KADAR ULAŞTI

Daha önceleri vatandaşlar, dolu olan ve keyif veren kahvaltı sofraları için vatandaşlar artık lüks olduğunu söylüyor. Son zamlardan sonra peynirin kilo fiyatı 115 TL’ye ulaştığı belirtildi ve kaşar peynirinde fiyatlar 140 TL’yi bulurken en ucuz zeytinin ise 40 TL gibi bir fiyata satılıyor.

PEYNİR FİYATLARI!

Son yapılan zamlardan sonra markalı 500 gram Ezine peyniri 60 lira iken 78 liraya yükseldi. 350 gramlık koyun peyniri de zamdan sonra 42 liradan 58 liraya market raflarında yer bulmaya başladı. 1 kilogram inek peyniri 100 liradan 120 liraları gördü.

Yapılan süt zammı ile beraber sıvı grubunda fiyatın geçerli olduğu tarihten itibaren birkaç gün içinde yansıdığını aktaran Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği (ASÜD) Denetleme Kurulu Üyesi Hakan Kazancıgil, peynir grubunun ise biraz arkadan takip ettiğini sözlerine ekledi. Bunun nedenin olgunlaştırma durumundan kaynaklandığını söyleyen Kazancıgil, “Klasik peynir ve eski kaşar ürünlere zincir marketlerde yaklaşık 2 ay sonra zamlı olarak yansır. Burada fiyatın geç yansıması eski süt fiyatından alınmış olması nedenidir. Bunlarda bile artık süreler bir aya düşürülmüş durumda. 15 Haziran’dan sonra hemen hemen bütün eski ürünler bitmiş olur ve yeni fiyatlar yansımaya başlayacak” diye konuştu.

TOKİ 25 Ekim temel atma töreni saat kaçta yapılacak? TOKİ temel atma töreni hangi illerde olacak?

Motorinin litre fiyatı ne kadar? İşte 22 Ekim Cumartesi güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!