26 / 07 / 2024

Kalamış Yat Limanı'nda en yüksek teklifi veren Vahit Karaarslan özelleştirme idaresinden bir ihale daha aldı!

Kalamış Yat Limanı'nda en yüksek teklifi veren Vahit Karaarslan özelleştirme idaresinden bir ihale daha aldı!

Gündemden düşmeyen Kalamış Limanı'nın yeni işletmecisi olan Vahit Karaarslan bir ihale daha aldı. İhale kararı bugünkü 32613 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Diyarbakırlı iş insanı Vahit Karaarslan , gündemden düşmeyen Kalamış Yat Limanı ihalesinin ardından Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan bir ihale daha aldı.

Bugünkü 32613 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan kararda, Sümer Holding A.Ş. adına kayıtlı; Aydın ili, Didim ilçesi, Cumhuriyet Mahallesi, 2804 ada 1, 2, 3, 4, 5 ve 6 parsel numaralı, toplam 20.353,54 m² yüzölçümlü taşınmazların bir bütün halinde özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmesinde en yüksek teklifin 351 milyon TL bedelle Vahit Karaarslan tarafından verildiği kaydedildi.

Vahit Karaarslan , son olarak Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye ait Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın 40 sene süreyle "işletme hakkının verilmesi" yöntemiyle özelleştirilmesi ihalesini de kazanmıştı.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Vahit Karaarslan Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın ihalesinde 505 milyon dolarla en yüksek teklifi vermişti.

Kalamış Yat Limanı nda en yüksek teklifi veren Vahit Karaarslan özelleştirme idaresinden bir ihale daha aldı!

Patronlar Dünyası'ndan Toygun Atilla'nın geçtiğimiz günlerde kaleme aldığı yazıya göre Vahit Karaarslan’ın en çok arazi aldığı kurumların başında Sümer Holding geliyor. 

Hazine Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yer alan detaylara göre Vahit Karaarslan , Hazine Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Sümer Holding A.Ş Genel Müdürlüğü’ne ait Antalya-Kepez’deki 11 bin 600 metrekarelik araziyi 12 Temmuz 2016'da  14 milyon Türk Lirası'na o dönem 4.8 milyon dolara almıştı. 
Verilene detaylara göre Karaarslan İnşaat’ın şu anda resmi sitesinde satılık ve değeri 350 milyon lira.

son olarak Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye ait Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın 40 sene süreyle "işletme hakkının verilmesi" yöntemiyle özelleştirilmesi ihalesini  kazanan Vahit Karaarslan , yine Sümerbank’tan 23 Şubat 2018 tarihinde de arazi almış. Diyarbakır’da yer alan o arazinin satış değeri ise 28.9 milyon lira oldu. 2019 yılına gelindiği zaman Vahit Karaarslan bu kez yine aynı kurumun Aydın-Didim’deki arazisini 6.1 milyon liraya almış. 2021'de ise yine mülkiyeti Sümer Holding’e ait olan ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından özelleştirme kapsam ve programına alınmış olan Antalya'nın Aksu ilçesindeki 23 bin 328 metrekare büyüklüğe sahip arazi özelleştirilmiş ve  söz konusu o arazi, 176 milyon Türk Lirası ile en yüksek teklifi veren Vahit Karaaslan’a satılmış. 

Turizm amaçlı kiralık evlerde denetim yapılmıyor iddiası! Kayıtdışı konaklamaya turizmcilerden tepki geldi!

Kira artışında TÜFE oranını az bulan ev sahipleri için çok önemli uyarı!

Mağdur ev sahibinden tepki: 20 bin 720 TL kira alıyorum, elime 3.120 TL kalıyor! Anca kira vergisini karşılar!


Geri Dön