Genel

Kaldırım taşını baklavaya benzetince olanlar oldu! Baklava markaları evine tepsi tepsi baklava yolluyor!

Semiha Dilara Hazır isimli sosyal medya kullanıcısı fıstıklı baklavaya benzettiği kaldırım taşları ile ilgili bir tweet paylaştı. Baklava tweet’i bir anda viral oldu. Markalar baklava fiyatlarında indirime gitmeye başladı.Kuryeci piyanistten sonra bu defa da gündeme fıstıklı baklava damgasını vurdu

Sosyal medya toplum üzerindeki büyük etkisi ile ses getirmeye devam ediyor. Kuryeci piyanistten sonra bu defa da gündeme fıstıklı baklava damgasını vurdu. Semiha Dilara Hazır isimli sosyal medya kullanıcısı İstanbul Eyüp’te yürürken yol kenarına yasak parkı engellemek için konulan kaldırım taşını fıstıklı baklavaya benzetince fotoğrafını çekip twetter’da paylaştı. Paylaşım bir anda sosyal medyanın gündemine oturdu. Birçok baklava markası bu paylaşımdan etkilenerek fiyatlarda indirim yaptıklarını duyurdular.

Fatma Şahin de bu olaya seyirci kalmadı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de sosyal medya hesabından Semiha Dilara Hazır'a cevap yazarak, "Semiha merhaba, özelden bana açık adres ve iletişim bilgilerini iletirsen sana Gaziantep'ten baklava göndermek isterim. Eyüp'teki kaldırımlarda gördüğün kadar büyük olmasa da emin ol lezzeti dünyalara bedel" ifadelerini kullandı.

 

Baklava markaları indirim kampanyası başlattı

Gelen tepkiler karşısında büyük şaşkınlık yaşayan Hazır, sosyal medya paylaşımının Türkiye çapında büyük bir etkileşim aldığını ifade ederek, "Attığım tweetim üzerinden indirim kampanyası başlatıldı. Daha çok duyurulmuş oldu. Daha sonra Gaziantep'ten yazmaya başladılar. Hatta Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de bana baklava yollamak istediğini söyledi. Başka baklavacılardan da bana çok yazanlar oldu. Yani tüm Türkiye birlikte baklava yedik. Herkesin canı baklava çekti. Baklava gündeme oturdu, çok mutluyum." şeklinde konuştu.

Odatv’nin haberine göre Semiha Dilara Hazır, genelde anlamlı ve esprili tepkiler geldiğini belirterek, "Yorumlarda bunu ekonomiye bağlayanlar oldu. 'Pahalılıktan yolda yürürken baklava görüyor.' diyenler oldu. Diyet yapanlar kendisine benzetti. Kimisi Gaziantep özlemine bağladı. Yazıyı okuyana kadar ben de baklava olarak gördüm diyenler oldu" ifadelerini kullandı.

Paylaşımının popüler olması sebebinin gastronomiyle ilişkili de olduğunu kaydeden Hazır, şöyle devam etti:

"Ülkemiz zaten gastronomi açısından önemli bir konumda. Baklavanın bu kadar gündem olacağı bir ülke sanırım yoktur. İnsanlar özelden, yorumdan sürekli yazdılar. 'Benim de canım baklava istedi. Senin yüzünden baklava yiyoruz. Tüm ülke baklava yiyoruz' diyenler oldu. Türkiye yemek konusunda o kadar gelişmiş ki bu bile gündeme oturabiliyor."