Genel

Kale Grubu, 4 bin 500 işsiz genci karo ustası olarak yetiştirdi!

Kale Grubu, AB standartlarında eğitim verdiği toplam 4 bin 500 işsiz genci karo ustası olarak yetiştirdi. Bu ustalar değişik bölgelerdeki 27 köy okulunun tuvaletlerini yeniledi...


Kale Grubu, AB standartlarında eğitim verdiği toplam 4 bin 500 işsiz genci karo ustası olarak yetiştirdi. Bu ustalar değişik bölgelerdeki 27 köy okulunun tuvaletlerini yeniledi.


KALE Grubu sosyal sorumluluk kapsamında sektöre kalifiye eleman yetiştiriyor, istihdamı artırıyor. ‘İlk İşim Okullarda Değişim’ projesiyle AB kriterlerine uygun olarak yetiştirilen karo ustaları hem meslek sahibi oluyor hem de stajlarında köy okullarındaki tuvaletleri yenileyerek sosyal sorumluluk halkasına yeni bir zincir ekliyor. Proje kapsamında bugüne kadar 4 bin 500 işsiz genç meslek sahibi oldu, geliştirme ve uyum kurslarıyla da inşaat sektörüne 3 bin 800’e yakın vasıflı usta kazandırıldı. Projenin detaylarını Kale Grubu  Kurumsal İletişim ve Kamu İlişkileri Direktörü Hande Sarantopoulos Akşam Ekonomi’ye anlattı.


UYUM KURSLARI DA DÜZENLİYORUZ 


İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı'nın (KSV) sosyal sorumluluk faaliyetlerini eğitim ve istihdam başlıkları altında sürdürdüğünü belirten Sarantopoulos, şunları söyledi: "Burs, staj ve iş projelerinin yanı sıra meslek edindirme, geliştirme ve uyum kursları veriyoruz. Kursumuza katılacak kursiyerleri İş Kurumu İl Müdürlükleri ile belirliyoruz. 

                  

İŞSİZ VE MESLEKSİZ OLMASI LAZIM


O ildeki birçok işsiz ve meslek sahibi olmayan kişiye ulaşıyoruz. İş Kurumu her kursiyere kurs süresince günlük cep harçlığı adı altında 15-20 TL ücret ödüyor. Kursiyer seçimlerinde bizim için en önemli kriter kişinin bu mesleği öğrenmek istemesi. 18-30 yaş aralığında olması, işsiz ve mesleksiz olması ve bedenen engelinin bulunmaması ise diğer kriterlerimiz."


2.075 ÖĞRENCİYE TEMİZ TUVALET


KSV, eğitim alan seramik ustalarını, yine bir sosyal yardımlaşma zincirine dahil ediyor. Ustalara, köy okullarının tuvaletlerini yenileyerek staj olanağı sağlıyor. Böylece, köylerimizdeki öğrencilerin daha sağlıklı, daha hijyen ortamlarda eğitim almalarını sağlayarak ikinci bir sosyal dayanışma ve yardımlaşma örneği yaratıyor. Türkiye’nin değişik bölgelerinde toplam 27 köy okulunun yenilenen tuvaletleri hizmete açıldı. 2 bin 75 öğrenci, daha sağlıklı ortama kavuştu.



AYLİN LÖLE/Akşam Gazetesi