29 / 09 / 2024

Kale Grubu'ndan 15 yıl garantili parkeler!

Kale Grubu'ndan 15 yıl garantili parkeler!

Eskiden olduğu gibi en ufak bir ıslanmada şişmeyen, basit bir yöntemle takılabilen, üstelik doğadan aldığınızı doğaya verebileceğiniz kadar da sorumluluk sahibi bir parke sistemi var artık




Eskiden olduğu gibi en ufak bir ıslanmada şişmeyen, basit bir yöntemle takılabilen, üstelik doğadan aldığınızı doğaya verebileceğiniz kadar da sorumluluk sahibi bir parke sistemi var artık. Kale güvencesiyle sertifikalı olarak satın alabileceğiniz, en az 15 yıl garantili olarak kullanabileceğiniz parkeler...

Kale grubunun son oyun alanı olan parke, Kale için alışılmadık bir yönelim aslında. Seramik ve doğal taş kaplamalar da yapan Kale Grubu, bu şekilde bir anlamda kendi kendiyle rekabet eder hale geldi. Henüz 2 ay önce kurulan Kale Parke, şimdiden sektörde öne çıkıyor. Kale Grubu'nun Stratejik İş Birimleri Müdürü Sibel Hızlan, bunu agresif fiyat politikalarına ve Kale markasının verdiği güvene bağlıyor. "Müşteri bir ürünüalıp döşediğinde, ona güven duyması çok önemli. Sadece konutlarda değil, ticari alanlarda da hedefimiz bu güveni muhafaza etmek," diyor ve ekliyor: "Önemli olan zaten tüketicinin her alanda istediği hizmeti ve ürünü bulması. Aynı yere hep aynı ürünü vermek değil amacımız, farklı yerlerdeki farklı ihtiyaçlara cevap verebilmek." Sibel Hızlan, Türkiye'de parke sektörünün çok geliştiğini söylüyor. "Eskiden kuru mekanlarda duvardan duvara halı varken, şimdi bu gittikçe parkeye dönüyor. 2009'da parke sektörünün 60 milyon metrekare iç pazar kapasitesi varken, 2010 sonunda bunun 70-80 milyonlara çıkması bekleniyor." Böylesi gelişmekte olan bir pazarda çok kısa sürede başarılı olduklarını belirten Hızlan, sözlerine şöyle devam ediyor: "Çok kısa bir süre geçmesine rağmen, oldukça iyi bir ciroya ulaşmaya başladık. İlk yıl için belirlediğimiz hedeflerin üzerine çıktık, daha ilk aylarda... Bunun da gittikçe artacağına inanıyoruz." Uzun yıllardır kaplama konusunda hizmet veren Kale Grubu, parke sektöründe önemli farklar yaratmayı planlıyor. Hızlan "Her şeyden önemlisi, nitelikli dağıtım kanalımız.Tüketici mağazadan içeri girdiğinde farklı bir hizmetle karşılaştığını hissediyor." diyor.

Suya ve neme dayanıklı
El sertifikasıyla üretilen Kale parkeleri, mümkün olan en az kimyasal kullanımıyla sunuluyor. Aynı zamanda suya ve neme karşı oldukça dayanıklı olan parkelerin uzun yıllar garantisi var. Kale Parke, daha çok rezidanslarda tercih edilen AC3 sının parkeler için 12 yıl, ticari alanlara yönelik üretilen AC4 sınıfı parkeler için de 15 yıl kullanım garantisi veriyor. Kale Parke, dünya çapında akredite edilen tüm kalite belgelerine sahip. Ayrıca çevreci ürün, CE belgesi, özel ormancılığı geliştirme sertifikası gibi pek çok sertifikası bulunuyor. Tüm bunlara rağmen, fiyatlar açısından ulaşılabilir olmaya da özen gösterdiklerini belirten Hızlan, "Tüketicimize bu ürünleri her segmentte ve her fiyat aralığında sunuyoruz" eliyor ve bunun rekabet açısından da önemli olduğunu belirtiyor. Kale Grubu aynı zamanda, fiyat konusunda tutarlı bir politika izlemeyi hedefliyor. Hızlan, bu konuyu da şöyle açıklıyor: "Kale Parke ürünlerinin, parke piyasasında sık sık yaşanan fiyat dalgalanmalarından etkilenmemesini sağlayacağız. Kale Parke yalnızca, fiyat artışının kaçınılmaz olduğu dönemlerde fiyat artışı yapacağız."
'Sertifikalı ormanlar' Türkiye'de yok

Parkelerinin "bilinçli yönetilen ormanlardan" gelen kerestelerle oluşturulduğunu söyleyen Hızlan, bu durumu şöyle açıklıyor: "Parkelerimizde kullandığımız keresteler, sürdürülebilir çevre bilinci çerçevesinde özel ormanlardan alınıyor. Bu ahşap parçalarını, Almanya'daki bir ormandan getirtiyoruz ve onlar da, AB yasaları çerçevesinde, ormandan ne kadar ağaç alınıyorsa o kadar da dikilmesine dikkat ediyor. Böylece ormanları geri dönüşüm mantığıyla kullanmış oluyorsunuz." "Sertifikalı ormanlar" denilen sistemin henüz Türkiye'de uygulanmadığını belirten Hızlan, bu yüzden pek çok yerli üreticinin de malzemesini yurtdışından aldığını sözlerine ekliyor. Belli bir pazar payına ulaştıktan sonra yurtdışına da açılmayı hedefleyen Kale Parke, müşterilerden gelecek talebe göre diğer parke çeşitlerine de geçecek.
Eda Utku/Hürriyet Emlak


Geri Dön