27 / 04 / 2024

Kale Grubu'ndan 631.3 milyon TL'lik 7 yeni gayrimenkul şirketi!

Kale Grubu'ndan 631.3 milyon TL'lik 7 yeni gayrimenkul şirketi!

Kale Grubu toplam sermayesi 631 milyon 324 bin 58,96 TL olan 7 yeni gayrimenkul şirketi kurdu. Peki şirketlerin ortakları kim? İşte ayrıntılar... 



Kale Grubu Başkan ve CEO'su Zeynep Bodur Okyay, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Osman Okyay, Başkan Yardımcısı Tarık Özçelik ve Genel Müdürü Yusuf Kınay, merkezi Beşiktaş'ta olan 7 yeni gayrimenkul şirketi kurdu. 

Kale Grubu tarafından kurulan yeni şirketlerin isimleri ve sermayeleri şu şekilde: 

1. Manavgat Sahil Gayrimenkul Geliştirme Yatırım Ve Ticaret A.Ş. / 9 milyon 787 bin 425,19 TL sermaye

2. Manavgat Akdeniz Gayrimenkul Geliştirme Yatırım Ve Ticaret A.Ş. / 6 milyon 537 bin 428,22 TL sermaye

3. Manavgat Adalar Gayrimenkul Geliştirme Yatırım Ve Ticaret A.Ş / 3 milyon 610 bin 925,59 TL sermaye

4. Anadolu Ataşehir Gayrimenkul Geliştirme Yatırım Ve Ticaret A.Ş. / 96 milyon 960 bin 870,46 TL sermaye

5. Gaziemir Gayrimenkul Geliştirme Yatırım Ve Ticaret A.Ş. / 58 milyon 536 bin 432,79 TL sermaye

6. Manavgat Karacalar Gayrimenkul Geliştirme Yatırım Ve Ticaret A.Ş. / 38 milyon 80 bin 745,04 TL sermaye

7. Küçükçekmece Gayrimenkul Geliştirme Yatırım Ve Ticaret A.Ş. / 417 milyon 810 bin 131,67 TL sermaye 

Zeynep Bodur Okyay kimdir?

Kale Grubu ndan 631.3 milyon TL lik 7 yeni gayrimenkul şirketi!

1964'te İstanbul'da doğan Zeynep Bodur Okyay, 1985'te İtalyan Lisesi'ni bitirdikten sonra 1989 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği Bölümü'nü tamamladı. 1990-1992 yılları arasında Harvard Üniversitesi’nde lisansüstü yönetici yetiştirme programına katılan Zeynep Bodur Okyay, 1992-1993 yılları arasında Çanakkale'nin Çan ilçesindeki Çanakkale Seramik Fabrikaları'nın üretim birimlerinde yönetici adayı olarak çeşitli görevler üstlendi. 1995'te Kale Grubu'nun Pazarlama Şirketleri İcra Kurulu Üyeliği ve Başkanlığı’na atanarak çalışmaya devam eden Zeynep Bodur Okyay, 2007'den bu güne Kale Grubu Başkanı ve CEO'su olarak görevini sürdürüyor.

Global İlişkiler Forumu Yönetim Kurulu Başkanlığı, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Üyeliği ve İcra Kurulu Üyeliği, DEİK İtalya İş Konseyi Başkanlığı, İtalyan Ticaret Odası Derneği Başkan Yardımcılığı, Türkiye Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Üyeliği, Etki Yap Danışma Kurulu Üyeliği ve Birleşmiş Milletler İstanbul Kalkınmada Özel Sektör Uluslararası Merkezi Danışma Kurulu Üyeliği görevlerini üstlenen Zeynep Bodur Okyay  2013-2022 yılları arasında  iki dönem üst üste İstanbul Sanayi Odası Meclis Başkanlığı da yaptı. 

Türk-İtalyan ilişkilerine yaptığı katkılar ve hizmetler sebebiyle 2006 yılında İtalyan Devleti tarafından "Caveliere di Lavora" nişanı ile taltif edilen Zeynep Bodur Okyay, 2014'te de "Ufficiale Ordine al Merito della Repubblica Italiana" üst düzey devlet nişanına sahip oldu. Çok iyi derecede İtalyanca ve İngilizce bilen Zeynep Bodur Okyay, Kale Grubu bünyesinde Türkiye'nin eğitim, tasarım, sanat, yerel kalkınma ve sosyal girişimcilik ekosistemine katkı sağlamak için birçok öncü projeye destek veriyor ve  Dr. (h.c.) İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanlığı'nı da sürdürüyor. 

Zeynep Bodur Okyay, Kale Grubu Şirketleri Başkan Yardımcısı ve Teknik Bölüm Başkanı olarak görev yapan Osman Okyay ile evli ve bir çocuk annesi.

Osman Okyay kimdir? 

Kale Grubu ndan 631.3 milyon TL lik 7 yeni gayrimenkul şirketi!

1966'da İstanbul’da doğan Osman Okyay, ilk, orta ve lise eğitimini İzmir’de tamamladı, daha sonra İstanbul’da Boğaziçi Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Amerika Birleşik Devletleri’nin University of New Hampshire Üniversitesi’nden yine Makina Mühendisliği alanında Master derecesi olan Osman Okyay 1994'te Kale Grubu’na katıldı. Söz konusu yılda Kalekalıp A.Ş. Genel Müdür Yardımcılığı görevi ile Kale Grubu’nda çalışmaya başlayan Okyay, 1997 senesinde Kalekalıp A.Ş. Genel Müdürlügü’ ne atandı, 2000 – 2022 yıllarında ise Kale Grubu Teknik Bölüm Başkanlığı görevlerini üstlendi. 

Okyay, Kale Grubu’nun General Electric, Pratt & Whitney, Rolls Royce gibi dünyanın dev şirketleri ile ortaklıklar kurmasını sağladı. Yine Savunma ve Havacılık sanayinde, Kale Grubu’nun, Lockheed Martin, Boeing, Airbus, Northrop Grumman gibi sektörün lider şirketlerinin direkt alt yapımcısı konumunda olmasını sağladı. 

Türk – ABD İş Konseyi’nin 2013-2015 yılları arası Türk Kanadı başkanlığına seçilmiş olan Okyay, bugün itibarı ile, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türkiye-Birleşik Krallık İş Konseyi Başkanlığı, Türkiye-Amerika ve Türkiye-Kanada İş Konseyleri Yürütme Kurulu Üyeliği, Savunma ve Havacılık Sanayii İmalatçılar Derneği (SASAD) Yönetim Kurulu Başkanlığı, Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Yönetim Kurulu Üyeliği, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı, OYAK Genel Kurul Üyeliği, Bogaziçi Üniversitesi Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği ve Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Vakfı Mütevelli Heyet Üyeliği gibi görevleri üstleniyor. 

Okyay eşi Zeynep ve oğulları İbrahim ile beraber İstanbul'da yaşıyor. 

Tarık Özçelik kimdir? 

Kale Grubu ndan 631.3 milyon TL lik 7 yeni gayrimenkul şirketi!

1692'de doğan Tarık Özçelik Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi ve aynı bölümde yüksek lisans yaptı. 

1988'de Çanakkale Seramik Fabrikaları Bilgi İşlem Bölümü'nde programcı olarak göreve başlamasını takiben Üretim Planlama bölümünde görev üstlendi.1995 ve 2001 yılları arasında Kalepazarlama Genel Müdürlüğü görevini yapan Özçelik, 2004 yılına kadar Pazarlama Grup Başkanlığı, 2004-2013 yılları arasında ise Seramik Grup Başkanı görevini devam ettirdi. 

Evli ve iki çocuk babası olan Özçelik 2013 yılından bu yana Üretim Sistemleri ve Operasyonel Gelişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görevini sürdürüyor.  

KALE GRUBU'NUN YENİ ŞİRKETLERİ NEREDE? 

Kale Grubu'nun yönetiminde yer alan isimler tarafından kurulan 7 yeni gayrimenkul şirketinin tümünün adresi Beşiktaş olarak belirtildi. 

Gayrimenkul Hizmetleri meslek grubunda kurulan söz konusu şirketlerin konularının da aynı olduğu belirtildi.

İşte Kale Grubu'nun yönetiminde yer alan isimler tarafından kurulan 7 yeni gayrimenkul şirketinin konusu: 

a.Gayrimenkul geliştirme faaliyetleri yürütmek; pazar araştırması, yatırım analizi yapmak; hukuki açıdan incelemek; sektörel gelişmeleri takip etmek; imar planlarını araştırmak ve takip etmek; Gayrimenkul yatırım portföyü oluşturmak ve geliştirmek; 

b.Bağımsız olarak veya diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak konsorsiyum şeklinde konut, modern yerleşim birimleri, alışveriş merkezleri, ticaret ve iş merkezleri, fabrika, depo tesisleri, park alanları, oteller, moteller, konaklama yerleri, her türlü turizm tesisleri, sosyal amaçlı tesisler, turistik, sportif, eğitimsel ve kültürel tesisleri, sinema, tiyatro salonları, hastane, huzurevleri kurabilir, inşa edebilir veya başkalarına yaptırabilir, işletebilir, işlettirebilir... ve ana sözleşmesinde yazılı olan diğer işler.

Manavgat Sahil Gayrimenkul Geliştirme Yatırım Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Küçükçekmece Gayrimenkul Geliştirme Yatırım Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Manavgat Karacalar Gayrimenkul Geliştirme Yatırım Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Gaziemir Gayrimenkul Geliştirme Yatırım Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu! 

Anadolu Ataşehir Gayrimenkul Geliştirme Yatırım Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu! 

Manavgat Adalar Gayrimenkul Geliştirme Yatırım Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu! 

Manavgat Akdeniz Gayrimenkul Geliştirme Yatırım Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu! 


Geri Dön