04 / 05 / 2024

Kale Grubu'nun hedefi kârlı büyümek!

Kale Grubu'nun hedefi kârlı büyümek!

Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, "52 yıldır evlerin temelinden çatısına kadar her yerinde varız. Deneyimimiz, güvenimiz ve itibarımız, geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor" dedi



Küresel krizin tüm dünyayı olduğu gibi Türkiye'ye de etkilediğini dile getiren Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Türkiye ekonomisinde ekonomik faaliyetlerin ikinci çeyrekte bir toparlanma içinde olduğunu belirtti. Okyay, bunun nedeninin de hükümetin iç talebi canlandırmaya yönelik olarak aldığı önlemler olduğunu kaydetti.

ÖZEL SEKTÖRE DAYALI BÜYÜME OLMALI

Ülkemizin insanları son derece müteşebbis ruhlu olduğunu dile getiren Okyay, ekonomik gelişme ile girişimciliğin desteklenmesi ve rekabetin teşviki arasında paralel bir ilişki olduğunu söyledi. Girişimcilerin önünün açılması ve engellerin kaldırılması ile, ekonomik kalkınmanın hızlanmasına, işsizliğin azaltılmasına ve refahın büyüyüp yaygınlaşmasına hizmet edileceği bilinmesi gerektiğini de söyleyen Okyay, 6 yıl öncesine kadar küresel ekonomiye yeterince entegre olamayan ülkemiz uygulanan reform programı ve özel sektöre dayalı büyüme sayesinde, küresel ekonomiye intibakın hızlandığını belirtti.

52 YILDIR EVLERİN HER YERİNDE VARIZ

Kale Grubu hakkında da bilgi veren Zeynep Bodur Okyay, "Marka oluşturmak, tutundurmak ve yaşatmak çok zor. 52 senedir, evlerin temelinden, çatısına kadar her yerinde varız. Kale Grubu olarak hedefimiz, kârlı büyümek. Sektördeki liderliğimiz, 52 yıllık sanayicilik deneyimimizle elde ettiğimiz itibar ve güvenimiz geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor. Kale Grubu, 'içinde bulunduğu coğrafyada bölgesel bir grup olmak' vizyonunu 'bölgesel bir lider olmak' şeklinde yenilemiştir' dedi. 2001 yılında 427 milyon TL olan net ciromuz 2008 sonu itibariyle 980 Milyon TL'ye çıkarak 7 yıllık bir süreçte grubumuz yüzde 129 büyüme sağlamıştır. Grup olarak konsolide gelirlerimizin bu yıl 1,04 milyar YTL olmasını bekliyoruz" dedi.

Çiçek: 'Her şehire bir İbrahim Bodur lazım'

Kale Grubu ile Kaleseramik Fabrikaları'nın 52. kuruluş yıldönümü ve Geleneksel Seramik Bayramı törenine katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Türkiye'deki müteşebbis sayısının artmasının öne-mine değinerek, "Her ilde bir İbrahim Bodur ve müteşebbis ortaya çıktığı zaman şampiyonluğa oynayan ilk 7 ülkeden birisi olmayı Allah bize kısmet edecektir. Biz bu kutlamalara bu heyecanla katılıyoruz. En çok ihtiyaç olan şeyde budur. Türkiye dünyada parlayan bir yıldızdır. Biz kendimize güveniyoruz milletimiz de kendisine güveniyor" dedi.
Fahri Sarrafoğlu/Yenişafak

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

İşçi Halil bir konuştu 500 bin lirayı kurtardı

Kale'nin seramik bayramında işçiler kriz nedeniyle bayram ikramiyesi istemedi. Bodur, 500 bin verecek

Kale Grubu'nun 52. Kuruluş Yıldönümü ve Geleneksel Seramik Bayramı, Çanakkale'nin Çan ilçesindeki Kaleseramik Fabrikaları'nda düzenlenen törenle kutlandı. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da katıldığı törende işçiler adına konuşan Halil Karadeniz, kutlamalar nedeniyle her yıl kendilerine bayram harçlığı verildiğini anımsattı.

İKRAMİYE İSTEMEDİLER
Bu yıl bunu istemediklerini ifade eden Karadeniz, şunları söyledi: "Değerli büyüğümüz ve Sayın İcra Kurulu Başkanımız, çalışanlarımız adına diyorum ki, şartlar zor, kâr etmiyorsunuz, işyerleri kapanmasın, işçi çıkışları olmasın da bize bu yıl ikramiye vermeyiniz. Çalışanlar için en büyük ikramiye, işine sahip olabilmektir. İşler düzelince, işverenimiz bunu fazlasıyla telafi eder'' dedi. Kale Grubu Onursal Başkanı İbrahim Bodur, Karadeniz'in sözlerinden etkilendiğini belirterek, şöyle konuştu: ''Biz kuruluş yıllarımızda, yani bayramlarımızda onlara 'bayram şekeri' diye ikramiye veriyorduk. Bu aşağı yukarı 2 trilyon (2 milyon TL) gibi yekün tutuyordu. İşçilerimizin bu samimi davranışları bizi çok duygulandırdı. Sizin bu samimi davranışınıza karşı, ben kendi cebimden size 500 bin TL bayram harçlığı veriyorum.''
Sabah

İşçi `en büyük ikramiye çalışmak' dedi, Bodur cepten 500 bin lira verdi

Kale Grubu'nun 52'nci kuruluş yıldönümü ve Geleneksel Seramik Bayramı'nda işçiler adına konuşan Halil Karadeniz, her yıl kendilerine verilen `bayram harçlığı'nın verilmemesini istedi, "Kriz var, kâr yok. En büyük ikramiye çalışabilmek" dedi.

KALE Grubu'nun 52'nci Kuruluş Yıl Dönümü ve Geleneksel Seramik Bayramı'nda işçiler adına konuşan Halil Karadeniz, "Bizler istemeden, değerli büyüğümüz bayram harçlığı olarak ikramiye veriyordu. Biliyorum ki, bu yıl da yine ikramiye vermek isteyecektir. Değerli büyüğümüz ve sayın İcra Kurulu Başkanımız, çalışanlarımız adına diyorum ki, şartlar zor, kâr etmiyorsunuz, iş yerleri kapanmasın, işçi çıkışları olmasın da bize bu yıl ikramiye vermeyiniz. Çalışanlar için en büyük ikramiye, işine sahip olabilmektir. İleride işler düzelince, işverenimiz bunu fazlasıyla telafi eder ve işçisini mutlu eder" dedi. Kalu Grubu Onursal Başkanı İbrahim Bodur, bu sözler üzerine duygulanarak, kendi cebimden 500 bin lira `bayram harçlığı' vereceğini açıkladı.

İbrahim Bodur, Karadeniz'in ardından şu açıklamayı yaptı: "Biz kuruluş yıllarımızda, yani bayramlarımızda onlara `bayram şekeri' diye ikramiye veriyorduk. Bu aşağı yukarı 2 milyon gibi yekün tutuyordu. Bakın çalışanlar bize diyor ki, `Biz bunu alıyorduk iyi oluyordu, ama kriz nedeniyle bunu almasak da olur. Önemli olan işimize sahip olmaktır' diyorlar. İşçilerimizin bu samimi davranışları bizi çok duygulandırdı. Sizin bu samimi davranışınıza karşı, ben kendi cebimden size 500 bin TL bayram harçlığı veriyorum. Çanakkale Seramik, Anadolu'nun sanayileşmesinde önemli. Krizde herkes işçi çıkarırken, biz bir kişiyi bile işten çıkarmadık." Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, tören sonunda İbrahim Bodur'a Savunma Sanayisine katkılarından dolayı plaket verdi.
Hürriyet

Her ilde bir İbrahim Bodur olsa Türkiye ilk 10'a girer 

Çanakkale'nin Çan ilçesinden yola çıkarak Türkiye'nin köklü kuruluşları arasında yer alan Kale Grubu, 52. kuruluş yıldönümünü kutluyor. Kutla-malara katılan Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, her ilde böyle yatırım-cıların olması halinde Türkiye'nin dünyada ilk 10 büyük ekonomi ara-sında yer alacağını söyledi. Kutlamalarda 400 çocuk sünnet ettirildi.

Çanakkale'nin Çan ilçesinde kurulu Kale Seramik fabrikalarının 52. kuruluş yıldönümü ve Geleneksel Seramik Bayramı kutlandı. Kutlamalara çok sayıda bakan ve milletvekili de katıldı. Fabrikadaki toplantı salonunda yapılan törene hükümet adına katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, "İstanbul, Ankara,  İzmir  gibi büyük illeri çıkarırsak, Anadolu'da her ilde birer İbrahim Bodur olsa, Kalebodur tesisi olsa, dünyada ilk 10'a gireriz." dedi. Türkiye'nin birincilikler ülkesi olduğunu anlatan Bakan Çiçek, dünyada 190'dan fazla ülke arasında 17. sıradayız. İnşallah huzur, barış, istikrar, kardeşlik çaba ve gayretlerimiz sürdürülürse, çok kısa süre sonra ülkemiz ilk 10'a girer ve girmelidir." dedi.

Türkiye'nin dünyada parlayan bir yıldız olduğunu anlatan Bakan Çiçek, törenlere 12. kez katıldığını ifade ederek, "Bu törenlere katılışımız, sıfatımızdan değildir. Bugün bakanız, bu sıfatlar gelir geçer. Ama bizler, bu ailenin dostuyuz. Çünkü bu aile, milletimizin dostudur, milletimizden çıkan, içimizden birisidir. Hani dualarımızda vardır ya 'Allah az verip gezdirmesin, çok verip azdırmasın' diye. İbrahim Bodur, Bodur ailesi, 'Allah'ın az verip gezdirmediği, çok verip azdırmadığı' Türkiye'deki nadir işadamlarımızından, insanlarımızdan birisidir.'' şeklinde konuştu. Fabrikanın kuruluşundan bugüne kadar geldiği yolu anlatan Kale Grubu İcra Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay ise Çan'da başlayan sanayicilik hayatlarında 52 yılı geride bıraktıklarını söyledi. Okyay, 2009 itibarıyla ağırlıklı olarak seramik, hammadde, savunma sanayii, havacılık, yapı kimyasalları, izolasyon, boya, enerji, turizm ve lojistik sektörlerinde faaliyet gösteren, bayileri ve iş ortaklarıyla yaklaşık 10 bin kişilik bir aile yapısına ulaştıklarını belirtti. Okyay, "Bu kapsamda ülkemizde pek çok ilke imzamızı attık. Türk sanayisini en iyi şekilde yurtdışı platformlarda da temsil etmeye azami özen gösterdik. Zor zamanlarda ayakta kalmayı, aralıksız 52 yıldır sektörün lider kurumu olmayı başardık. Katkısı olan herkese en içten şükranlarımı sunuyorum." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İbrahim Bodur'a savunma sanayiindeki yatırım ve üretimlerinden dolayı teşekkür plaketi verdi. Bodur da törene katılan bakanlara, şehitlikten alınan toprakla özel olarak yapılmış seramik bir tablo hediye etti. Törene Başbakan Yardımcısı Çiçek ve Bakan Gönül'ün yanı sıra Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, mülki ve idari amirler, çok sayıda milletvekili, bürokrat ve eski başbakanlardan Yıldırm Akbulut katıldı.

Kutlamalarda ayrıca çalışanlarının ve bölge çocuklarının sünnet törenleri yapıldı. Bu güne 14 binin üzerinde çocuğun sünnetini gerçekleştiren Kale Grubu bu yılda 400 çocuğu sünnet ettirdi.

İbrahim Bodur'dan işçilere jest

Törende işçiler adına konuşan Halil Karadeniz, kutlamalar nedeniyle her yıl kendilerine bayram harçlığı verildiğini hatırlattı. Bunu kendilerinin istemediğini ifade eden Karadeniz, "Çalışanlarımız adına diyorum ki, şartlar zor, kâr etmiyorsunuz, iş yerleri kapanmasın, işçi çıkışları olmasın da bize bu yıl ikramiye vermeyin. Çalışanlar için en büyük ikramiye, işine sahip olabilmektir.'' diye konuştu. Kürsüye koruma polisi ve baston yardımıyla çıkan Kaleseramik fabrikalarının kurucusu İbrahim Bodur ise işçileri adına konuşan Karadeniz'in sözlerinden etkilendiğini belirterek, "Biz kuruluş yıllarımızda, yani bayramlarımızda onlara 'bayram şekeri' diye ikramiye veriyorduk. İşçilerimizin bu samimi davranışları bizi çok duygulandırdı. Sizin bu samimi davranışınıza karşı, ben kendi cebimden size 500 bin TL bayram harçlığı veriyorum." diyerek jest yaptı.
Zaman

Kale Grup işçileri kuruluş bayramı harçlığı istemiyor

Kale Grubu'nun 52. Kuruluş Yıl Dönümü ve Geleneksel Seramik Bayramı dolayısıyla, Çanakkale'nin Çan ilçesindeki Kaleseramik Fabrikalarında düzenlenen törende işçiler adına konuşan Halil Karadeniz de her yıl kendilerine bayram harçlığı verildiğini anımsatarak`Bizler istemeden, değerli büyüğümüz bayram harçlığı olarak ikramiye veriyor.

Biliyorum ki, bu yıl da yine ikramiye vermek isteyecek. Değerli büyüğümüz, çalışanlarımız adına diyorum ki, şartlar zor, kár etmiyorsunuz, iş yerleri kapanmasın, işçi çıkışları olmasın da bize bu yıl ikramiye vermeyiniz. Çalışanlar için en büyük ikramiye, işine sahip olabilmek' dedi.

BODUR: BİR TEK İŞÇİ ÇIKARMADIK

Kale Grubu Onursal Başkanı İbrahim Bodur, 52. yılını kutladıkları kuruluşlarının, ülke ekonomisinin sanayileşmesinde öncü kuruluş olduğunu söyledi. Bodur `Sanayi öyle bir çark ki, dağdan taştan toprağı toplayacaksın, stokunu yapacaksın, bayilerine vereceksin, onlar pazarlayacaklar, onlardan parayı 4 ya da 6 ay sonra alacaksın. Üstelik kriz nedeniyle de borçlarını ve aidatlarını zamanında da ödemiyorlar. Yani zor iş. Türkiye'de 600 bayimiz var. Bu bir zincirdir, halkadır' diyerek, krizde bir işçi bile çıkarmadıklarının altını çizdi.
Star

Hükümet `Kale'de buluştu

Kale Grubu, 52. Kuruluş Yıldönümü kutlamalarına, hükümetin 4 bakanının da katılımıyla Çanakkale'de başladı. Çanakkale'nin Çan ilçesindeki Kaleseramik Fabrikalarında gerçekleşen ve Seramik Bayramının da kutlandığı törende konuşan Kale Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, üretimi sürdürme, artırma ve rekabet etme mücadelelerini krize rağmen, önlerine çıkan engellere rağmen sonuna kadar devam ettirme kararlılığında olduklarını söyledi. Hükümeti, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Nafiz Özak, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın temsil ettiği törende konuşan Okyay, 1957 yılında İbrahim Bodur'un girişimiyle başlayan sanayicilik hayatlarında 52 yılı geride bıraktıklarını belirterek, 2009 itibariyle, ağırlıklı olarak seramik, ham madde, savunma sanayi ve havacılık, yapı kimyasalları, izolasyon, boya, enerji, turizm ve lojistik sektörlerinde faaliyet gösteren, bayileri ve iş ortakları ile yaklaşık 10 bin kişilik bir büyük aile yapısına ulaştıklarını söyledi. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek de törende yaptığı konuşmada, Kale Grubu'nun yıldönümü kutlamalarına 12 yıldır katıldığını belirterek, "85 yıl evvel bu ülkenin ne iğnesi, ne ipliği, ne mühendisi, ne elemanı, hiçbir şeyi yoktu. Bugün 140 ülkeye mal satar hale geldi. Bu, İbrahim Bodur gibi insanların öncülüğünde gerçekleşti" dedi.

İbrahim Bodur'dan işçisine 500 bin TL
Törende işçiler adına konuşma yapan Halil Karadeniz, Seramik Bayramı sebebiyle İcra Kurulu Başkanı İbrahim Bodur'un işçilere bayram harçlığı verdiğini hatırlatarak, "Biliyoruz ki şartlar zor, kâr etmiyorsunuz. Biz bu ikramiyeyi istemiyoruz. En büyük ikramiye işine sahip olmaktır" dedi. Bunun üzerine duygulanan Onursal Başkan İbrahim Bodur, "Biz bu ikramiyeyi bayram şekeri diye veriyorduk. Yaklaşık 2 milyon TL tutuyordu. Bu samimiyet karşısında ben, şirketten değil, kendi cebimden 500 bin TL bayram harçlığı veriyorum" dedi.
Türkiye


Geri Dön