Genel

Kale Kilit, 60. yılını yeni ürün teknolojileriyle kutluyor!

Türkiye’de her 3 evden 1’inin tercihi olan Kale Kilit 2014 yılında üretimini yüzde 20 artıracak. Kale Kilit aralarında İtalya, Çin, Burkina Faso ve Kolombiya’nın olduğunu 100’den fazla ülkeye de ihracat yapıyor.

 

Türkiye'nin lider kilit üreticisi Kale Kilit, kuruluşunun 60. yılını da pazar lideri olarak kutluyor. Güvenlik alanında entegre hizmet anlayışıyla Türkiye’de her 3 evden 1’inin tercihi olan “Kale Kilit”, dünyada 100’ün üzerinde ülkeye ulaşıyor. 2012 yılında yaptığı 60,7 milyon dolarlık ihracatıyla metal eşya kategorisinde 7 kez üst üste ihracat şampiyonu olan Kale Kilit’in hedefi Türkiye’deki liderliğini global pazara taşırken bir dünya markası haline gelmek. 


40 m2 atölyeden 35 bin m2 entegre tesise


Kale Kilit’in 60. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Özgür, “1953 yılında, 40 m2 atölyede başlayan Kale Kilit yolculuğumuz bugün 35 bin m2’ye yayılan Türkiye’nin ilk entegre teknolojik kilit fabrikasında devam ediyor. 2 bin çalışanımızla, günde 100 binin üzerinde kilit ve silindir üretim kapasitemizle faaliyet göstermekten büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.


Dünya markası hedefine 35 milyon dolar yatırım


Dünya çapında bir marka olma hedefi doğrultusunda son 3 yılda 35 milyon dolar yatırım yaptıklarını açıklayan Kale Kilit Yönetim Kurulu Başkanı, buna paralel olarak üretim kapasitesini de yüzde 30 artırdıklarını belirtti. Kale Kilit’in bu yılki ciro beklentisinin yaklaşık 250 milyon dolar olduğunu ifade eden Özgür, “Önümüzdeki yıl ise entegre güvenlik anlayışına paralel yeni ürünler ve yeni makine yatırımlarıyla üretim kapasitemizi yüzde 20 artırmayı hedefliyoruz” dedi.