29 / 04 / 2024

Kale Kilit Hurda Avcıları ekibi ile Kalite Çemberi ödülü aldı!

Kale Kilit Hurda Avcıları ekibi ile Kalite Çemberi ödülü aldı!

Kale Kilit, KALDER tarafından düzenlenen 14. Kalite Çemberleri Paylaşım Konferansında bu yıl üretim grubununHurda Avcıları Kalite Çemberi ekibinin Tirajlı Mandal Hurdalarının Azaltılması konulu çalışması ile Kalite Çemberi Ödülü aldı



Kale Kilitin sponsorluk desteği verdiği, 03 Kasım 2011 tarihinde  Ankara  ODTÜ Kongre Merkezinde gerçekleştirilen Kalite Çemberleri Paylaşım Konferansında Hurda Avcıları Kalite Çemberi ekibinin çalışması ve faaliyet planının detayları katılımcılarla paylaşıldı.

Hurda Avcıları Kalite Çemberi,Preshane Bölümü iç müşteri şikâyeti verilerini analiz ederek, çalışma konusunu Tirajlı Mandal Hurdalarının Azaltılması olarak belirledi. Belirlenen konu üzerine oluşturulan faaliyet planı çerçevesinde, problem çözme tekniklerinden Balık Kılçığı, 5 Neden ve Pareto analizi yöntemleri kullanılarak tirajlı mandal hurdasına sebep olan 4 temel hata tipi belirlendi. Saptanan ve hayata geçirilen iyileştirmeler sonucunda hatalı ürün oranı %1,3 seviyesinden %0,07ye düşürülerek yıllık 122.865 TL kazanç elde edildi.

Çalışmayı hayata geçiren 7 kişilik Hurda Avcıları Kalite Çemberi ekibi, çember lideri Preshane Bölümü Takım Lideri Ahmet Ali Tomruk, çember üyeleri Preshane Operatörü İbrahim Kılınçaslan ve Eyüp Karakaya, Kalıphane personeli Yasin Çeşmeci ve Bakım Operatörü Şaban Akgün ile çember danışmanı Preshane Alan Yöneticisi Fatih Gökendenoluşuyor. Ekibe tüm çalışma boyunca Metot Alan Yöneticisi Kuthan Erkaya ve Metot Mühendisi Erdal Tütüncüoğlu ve Üretim Genel Müdür Yardımcısı Tolga Kayaoğlu da destek vererek katkıda bulundu.

Kalite Çemberleri Paylaşım Konferansında, ödül sonrası kısa bir konuşma yapan Kale Kilit Üretimden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tolga Kayaoğlu şunları söyledi: Türkiyede yaşayan her 10 kişiden 7si, dünyada yaşayan her 100 kişiden 1i cebinde veya çantasında anahtarımızı taşımakta veya her gün evinde canını ve malını bizim ürünlerimize teslim etmekte. Bu büyük sorumluluğun, çalışanlar olarak fazlası ile farkında olduğumuzu ve layık olmak adına her gün daha fazla çalıştığımızı bilmenizi isterim. Bugün burada aldığımız ödül ile çektirdiğimiz fotoğraf karesini, şirket olarak olası en yakın tarihte alacağımız EFQM Avrupa Kalite Ödülü ile çektirdiğimiz fotoğraf karesinin yanına koyacağımıza söz veririz. Tüm çalışmalarda emeği geçen herkese, başta Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Özgür, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Genel Müdürümüz Nadir Erzeye teşekkür ederiz.

Uzun ve yoğun bir çalışma döneminin ardından, her alanda onlarca çalışma ile, kalite ve verimlilik artışı anlamında çok önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Kale Kilit Genel Müdürü Nadir ErzeKale Kilit olarak üretimde verimliliği artırmak, kalite seviyemizi yukarı çekmek ve üretim sistemleri geliştirmek adınabirçok çalışmayı aynı anda yürütüyoruz. Bu çalışmalar sonucunda kişi başına üretimimiz %40 artmış olup müşteri şikayetlerimiz 10da 1 oranına düşmüş, kendimize özgü kurduğumuz Kale Üretim Sisteminin (KÜS) temelleri atılmıştır. Bugün burada sunduğumuz çalışma, verimliliği artırma ve üretim kalitesini yükseltmek amacıyla hayata geçen çalışmalardansadece bir tanesidir. 60 yıla yakın köklü bir geçmişi olan Kale Kilitin Kalite Çemberi ödülü alması haklı bir başarı olup sadece bir başlangıçtır.Çalışmada emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim dedi.

 


Geri Dön